Читај ми!

Kameron: Odvratite Škote od nezavisnosti!

Ima samo još sedam meseci da se sačuva zemlja, poručio britanski premijer Dejvid Kameron, pozvavši Britance da ubede Škote da odbace nezavisnost. Ako izgubimo Škotsku, pucaćemo sebi u noge, kaže Kameron.

Britanski premijer Dejvid Kameron pozvao je Britance da ubede Škotlanđane da odbace nezavisnost, sedam meseci uoči referenduma o tom pitanju u Škotskoj.

Ima samo još "sedam meseci da se sačuva zemlja", rekao je Kameron u govoru koji je održao u olimpijskom parku u Londonu, podsećajući na referendum na kojem će se 18. septembra Škotlanđani izjašnjavati o nezavisnosti.

"Razmislite o onome što smo postigli zajedno", rekao je Kameron, podsećajući na uspeh britanskog olimpijskog tima na Igrama u Londonu 2012. godine. Britanija je na tim igrama bila treća zemlja po uspehu, sa 65 osvojenih medalja, od kojih su za 14 zaslužni Škotlanđani.

"Ostanimo zajedno za podjednako pobedničku budućnost", dodao je britanski premijer.

Obraćajući se "svima u Engleskoj, Velsu i Severnoj Irskoj kojima je stalo do Britanije kao i njemu", Kameron je rekao: "Vi nemate glasački list, ali imate glas. Oni koji glasaju su naši prijatelji, komšije i članovi porodice. Uzmite telefon, sastanite se, šaljite mejlove, tvitujte, pričajte."

"Ako izgubimo Škotsku, pucaćemo sebi u noge", dodao je još Kameron, koji je govorio i o škotskom poreklu svoje porodice.

"Ponosan sam na svoje škotsko nasleđe, kao što sam ponosan i na svoje englesko nasleđe", rekao je britanski premijer.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво