Smena generala zbog "burne noći" u Moskvi

Američko ratno vazduhoplovstvo smenilo generala zbog pijančenja u Moskvi. General Majkl Džej Keri bio zadužen za održavanje nuklearnog oružja. Vređanje gostiju lokala i teturanje po Crvenom trgu, samo su neke od optužbi koje se stavljaju na teret Keriju.

General ratnog vazduhoplovstva SAD Majkl Džej Keri zadužen za nuklearno oružje zemlje smenjen je zbog pijančenja tokom zvaničnog putovanja u Moskvu prošlog leta.

Genaral-major Keri smenjen je sa mesta komadira ranije ove godine. Bio je zadužen za održavanje interkontinentalnih balističkih raketa.

Keri je optužen da je bio pijan i da je vređao goste svojim nedžentlmenskim ponašanjem, koje ne dolikuje jednom zvaničniku, tokom četvorodnevne posete Moskvi u julu, piše u izveštaju koji je sproveden nakon istrage o ovom slučaju. 

Nakon nekoliko sati provedenih u baru, zajedno sa damom koju je izveštaj okarakterisao kao "prodavačicu cigareta", general Keri je neprimereno govorio i teturao se na Crvenom trgu.

Kako je navedeno u izveštaju, terao je bend u baru da mu daju da peva sa njima.

Genaral Keri je takođe optužen za prekidanje spikera i ispravljanje ruskog prevodioca, kao i za ponašanje koje je "prelazilo granice uspostavnjenih standarda i dobrog ukusa", nalazi su istrage koju je sprovela inspekcija ratnog vazduhoplovstva.

Jedinica generala Kerija bila je odgovorna za 450 balističkih raketa.

Prema pisanju Vašington Posta general Keri primio je "savetodavno pismo" i prekomandovan je kao specijalni asistent komandira u komandu za svemir američkih ratnih snaga.

Smena generala Kerija poslednja je u nizu afera u vojsci u protekloj godini, uključujući serije slučajeva seksualnih napada i druge incidente u koje su uključeni visoki komandiri.

U nekim važnim apektima, stvari su se izmakle kontroli, rekao je vojni ekspert pravde na Jejlu Eugen Fidel.

"Imali smo veliki broj viših oficira koji su nas napustili. Toliko je slučajeva koji su uznemirujući", zaključio je Fidel.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво