Protesti i sukobi u Italiji

Povređeno desetak policajaca, a dvoje demonstranata privedeno u sukobima u Veneciji, dok su u Torinu studenti bacali bombe sa farbom na policajce. Protesti organizovani zbog mera štednje i straha poljoprivrednika i malih preduzetnika od povećanja poreza.

Demonstranti su se sukobili sa policijom na protestima organizovanim zbog mera štednje u nekoliko italijanskih gradova, u okviru akcije koju predvodi italijanski pokret "Vile" koji okuplja farmere i vozače kamiona.

Studenti su bacali bombe sa farbom na policiju u Torinu, dok je u sukobima u Veneciji povređeno desetak policajaca, a dvoje demonstranata je privedeno, prenosi AFP.

U Veneciji je policija upotrebila suzavac da bi razdvojila desničarske i levičarske demonstrante koji su se sukobili u blizini železničke stanice.

Pripadnici ekstremne desnice okupili su se i ispred prostorija Evropske komisije u Rimu gde su skinuli evropsku zastavu pre nego što ih je policija rasterala.

Demonstranti su deo pokreta nazvanog "Vile" koji je započeo, najpre, na Siciliji među poljoprivrednim proizvođačima koji strahuju od povećanja poreza.

Pokret se potom proširio i na druge male preduzetnike kao što su zanatlije, vlasnici radnji i vozači kamiona.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво