Los Anđeles, oružani napad na aerodromu

Jedna osoba je ubijena, a sedam je ranjeno u oružanom napadu na aerodromu u Los Anđelesu. Policija ranila i privela osumnjičenog za napad. Avioni počeli da sleću na aerodorm, javlja dopisnik RTS-a.

Jedan muškarac je ubijen, a najmanje sedam osoba je ranjeno u pucnjavi na kontrolnom punktu na međunarodnom aerodromu u Los Anđelesu. Policija je privela napadača, kojeg su snage bezbednosti ranile u akciji.

Aerodrom je otvoren za saobraćaj, javlja dopisnik RTS-a.

Ubijeni muškarac je bio pripadnik Agencije za bezbednost saobraćaja. Policija proverava da li je uhapšeni napadač bio sam ili je imao saučesnike.

Jedan od svedoka opisao je napadača kao mladog muškarca i naveo da misli da je ispalio oko 20 metaka.

Policija je identifikovala 23-godišnjeg Pola Sajensija iz Nju Džersija kao napadača koji je pucao na aerodromu.

Zvaničnik policije, koji je želeo da ostane anoniman, rekao je da je kod Sajensija u rancu pronađena rukom pisana poruka u kojoj piše da "želi da ubije radnike obezbeđenja i svinje".

U ranijim izveštajima navedeno je da je jedan od aerodromskih službenika ranjen u nogu da bi se kasnije pojavila vest da je ubijen, ali bez potvrde da je reč o istoj osobi.

"Začuo sam pucnjavu i svi smo zalegli na pod", ispričao je u kameru televizije Si-Bi-Es putnik Robert Perez koji se zatekao na terminalu 3 u vreme incidenta.

Jedan od očevidaca napisao je na svom Tviter nalogu: "Nešto nenormalno se događa na aerodromu. Ljudi trče na sve strane. Upravo smo evakuisani".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије