Читај ми!

Snoudena spasilo srednje ime

Dok su hongkonške vlasti tražile da dobiju navode o Snoudenovom srednjem imenu, bivši saradnik CIA odleteo za Moskvu gde se i sada nalazi, pišu američki mediji.

Vlasti u Hong Kongu su tražile od Sjedinjenih Američkih Država da razjasne nejasnoće oko srednjeg imena Edvarda Snoudena, i za vreme te zbrke, on je napustio ovu azijsku državu, prenose američki mediji.

Kako navode iz Ministarstva pravde SAD, hongkonške vlasti su tražile da dobiju navode o Snoudenovom srednjem imenu, pre nego što ga pritvore po zahtevu Amerike.

Međutim, pre nego što su podaci stigli, Snouden je odleteo za Moskvu, gde se i sada nalazi, u tranzitnom delu aerodroma.

Iako mediji već dva dana javljaju da bi on mogao preko Kube, da ode u neku južnoameričku državu, Ekvador ili Venecuelu, to se još uvek nije dogodilo.

Predsedavajući senatskom Komiteta za spoljne poslove Robert Menendez izjavio je da će se založiti da Ekvadoru bude ukinut status povlašćene nacije u trgovinskim odnosima sa SAD, ako Snoudenu pruži azil.

On je pozvao i Rusiju da prestane da štiti Snoudena i da ga odmah izruči Americi.

Portparol Bele kuće Džej Karni izjavio je ranije danas da su SAD u kontaktu sa Rusijom oko sudbine Snoudena, ali nije mogao da iznese više detalja kako razgovori idu.

Američki sekretar za odbranu Čak Hejgel takođe je pozvao Moskvu da "učini pravu stvar i vrati Snoudena u SAD".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво