Читај ми!

Snouden ne može iz Rusije?

Zbog nevažećeg pasoša Edvard Snouden ne može da dokaže svoj identitet i kupi kartu, pa se još uvek nalazi u tranzitnoj zoni moskovskog aerodroma Šermetjevo. Nije jasno da li za nastavak putovanja može da koristi dokument o izbegličkom statusu, koji je dobio od Ekvadora, navode ruski mediji.

Bivši službenik američke Nacionalne bezbednosne službe (NSA) Edvard Snouden se još nalazi u tranzitnoj zoni na moskovskom aerodromu Šeremetjevo, jer zbog nevažećeg pasoša ne može da dokaže svoj identitet i kupi kartu, rekao je ruskoj agenciji Interfaks jedan izvor blizak Snoudenu.

"Snoudenov američki pasoš je poništen i on ne poseduje nijedan drugi dokument kojim može da dokaže svoj identitet. Zbog toga mora da ostane u tranzitnoj zoni na Šeremetjevu i ne može da kupi kartu pa ni da napusti Rusiju", rekao je taj izvor, a prenosi televizija Raša tudej.

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž rekao je za rusku televiziju da je vlada Ekvadora izdala Snoudenu dokumenta kojim je dobio specijalni status izbeglice, a na osnovu kojih je on napustio Hongkong. Nije jasno da li može da ih koristi za nastavak putovanja, navode ruski mediji.

Ekvador još nije odgovorio na Snoudenov zahtev za azil u toj zemlji, a danas je i Venecuela saopštila da bi razmotrila takav zahtev ukoliko bi to zatražio bivši službenik NSA.

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je juče da se bivši službenik američke NSA Edvard Snouden i dalje nalazi u tranzitnoj zoni moskovskog aerodroma Šeremetjevo, da nije prešao rusku granicu, te da je slobodan da ode bilo kuda i da bi trebalo da to učini što je pre moguće.

Putin je odbacio zahtev SAD za ekstradiciju Snoudena, rekavši da Rusija nema sporazum sa SAD o izručenju i da stoga neće udovoljiti tom američkom zahtevu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 24. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи