Читај ми!

Brazil, protesti ispred stadiona

Nekoliko hiljada ljudi blokiralo prilaz stadionu u brazilskom gradu Fortalezi, a oko 200 demonstranata blokiralo deo auto-puta. Protesti širom zemlje. Policija koristila suzavac i dimne bombe, ima i povređenih.

U brazilskom gradu Fortalezi, gde se igrala utakmica između Brazila i Meksika u okviru Kupa konfederacija, nekoliko hiljada demonstranata blokiralo je prilaz stadionu, a oko 200 demonstranata blokiralo je auto-put koji povezuje Sao Paulo i Santos.

Vlasti u Brazilu saopštile su da širom zemlje protestuje više od 15.000 ljudi, a da je u neredima policija koristila suzavac i dimne bombe, kao i da u sukobima ima povređenih.

Brazilci su otpočeli proteste pre tri dana zbog povećanja cene javnog prevoza, ali i zbog velikih poreskih opterećenja, korumpiranosti političara i loših uslova u zdravstvu i obrazovanju.

Demostranti su na ulice izašli sa zahtevima da se novac troši na obrazovanje i zdravlje, nego na fudbal.

"Brazilci, probudimo se, jedan profesor vredi više od Nejmara", uzvikivali su demonstranti.

Demonstranti su nosili plakate na kojima piše "Dok vi gledate televiziju, ja menjam zemlju" i "Ne fudbalu - da obrazovanju".

"Protestujemo protiv korišćenja javnih fondova za izgradnju stadiona, taj novac je trebalo da bude upotrebljen na obrazovanje", rekao je jedan od demonstranata.

Inače, izgradnja stadiona "Novo Kastelao areni" u Fortalezi, na kome se igra utakmica između Brazila i Meksika, koštala je 240 miliona dolara.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво