nedelja, 21. dec 2014. | Izaberite pismo: Ћирилица 

Насловна > Vesti > Svet > Ubijeno deset policajaca u Avganistanu

utorak, 21. maj 2013, 10:37 -> 11:01

Ubijeno deset policajaca u Avganistanu

U eksploziji bombe postavljene na jednom lokalnom putu na zapadu Avganistana razoreno policisko vozilo i ubijeno šest policajaca. U napadima Talibana na jugu zemlje poginula još četiri policajca.

Razorna bomba postavljena na lokalnom putu usmrtila je šest policajaca u policijskom vozilu u provinciji Herat na zapadu a još četvorica su ibijena u provinciji Helmand na jugu zemlje, saopštili su avganistanski zvaničnici.

Avganistan_unisteno policijsko vozilo.jpg
Arhivska fotografija

Oblasni šef policije Šer Aga rekao je da je eksplozija u kojoj je poginulo šest policajaca bila toliko jaka da je vozilo u kome su se nalazili potpuno uništeno kada je na putu ka gradu Herat odjeknula bomba.

U tom bombaškom napadu niko nije preživeo a nastradali policajci su radili na obezbeđenju brane Salma na reci Hari u provinciji Haret na zapadu Avganistana, prenela je agencija AP.

AFP dodaje da niko, za sada, nije preuzeo odgovornost za taj napad a u napadu talibanskih boraca na bezbednosne punktove u provinciji Helmand na jugu, ubijena su još četiri policajca.

1
коментари број коментара 1 | cwпошаљи коментар
(utorak, 21. maj 2013, 11:58)
Voroncov [нерегистровани]
oпошаљи одговор

Nemoć Amerike

Amerika jednostavno nije bila sposobna da donese miran život ljudima ni u Iraku ni u Afganistanu. Čizma njenih vojnika nije tamošnjem narodu donela mir već samo patnje i stradanje.

1
1