Читај ми!

Tornado na američkom srednjem zapadu

Jedna osoba poginula u gradu Šoniju, u Oklahomi, kada je tornado pogodio kamp naselje. Najmanje 21 osoba je povređena. Desetine tornada prošlo kroz savezne države Ajova, Minesota, Ilinois i Kanzas. Pretnja od tornada trae i danas.

Više tornada pogodilo je američku saveznu državu Oklahomu. Najgore je prošao grad Šoni, gde je, kako navode lokalni mediji, jedna osoba poginula kada je tornado bukvalno sravnio sa zemljom kamp naselje.

Kao i svakog proleća, američki srednji zapad suočava se sa sezonom tornada. Kroz savezne države Ajova, Minesota, Ilinois i Kanzas protutnjalo ih je na desetine. Očevici kažu da je ponegde padao i grad veličine teniske lopte.

U Oklahomi je povređena 21 osoba, ne uključujući one koji su zadobili modrice i udarce i nisu zatražili lekarsku pomoć, rekao je predstavnik hitne službe u toj američkoj državi.

Guvernerka Oklahome Meri Folin proglasila je vanredno stanje u 16 okruga, najgore pogođenih nevremenom. Pojedini delovi te države ostali su bez struje, a mnogi dalekovodi su oboreni.

U gradu Šoniju uništene su brojne kuće, a veliku štetu pretrpeo je i grad Edmond, gde, međutim, nije bilo povređenih.

Stanovnik Edmonda u Oklahomi Pol Dankan kaže da su se sakrili u kupatilo, gde ss čuli kako tornado prolazi kroz njihov kraj.

"Kada smo izašli, videli smo drveće iščupano iz zemlje", rekao je Dankan.

Nacionalni meteorološki centar u Americi saopštio je da se oluja kreće na severo-istok i navodi da će pretnja od tornada trajati i danas.

Centar je poručio stanovništvu da, u slučaju da vide tornado, odmah potraže sklonište.

Prošlog četvrtka deset prolećnih tornada pogodilo je Teksas, kada je poginulo najmanje šest ljudi, a desetine ih je povređeno.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара