Читај ми!

Džohar Tsarnajev optužio brata za napad

Osumnjičeni za napad na Bostonskom maratonu Džohar Tsarnajev optužio svog ubijenog brata da je organizovao napad. On odbacuje povezanost sa nekom međunarodnom terorističkom organizacijom. Braća Tsarnajev bili radikalni džihadisti, pokazuju preliminarni rezultati istrage.

Džohar Tsarnajev, koji je osumnjičen za bombaški napad na maratonu u Bostonu, optužio je svog ubijenog brata da je organizovao napad i odbacio povezanost sa međunarodnim terorističkim organizacijama.

Neimenovan izvor iz istrage rekao je u izjavi za američku TV mrežu Si-En-En da preliminarni razgovori sa osumnjičenim ukazuju na to da su braća bila radikalni džihadisti.

"Džohar Tsarnajev, ranjen i zadržan na lečenju u bostonskoj bolnici, rekao je da je njegov brat Tamerlan, koji je ubijen u petak, hteo da odbrani islam od napada", rekao je neimenovani izvor.

Preživeli Tsarnajev je u istrazi rekao i da nijedna međunarodna teroristička grupa nije učestvovala u napadu, prenosi AFP.

Zvaničnici su preneli da preliminarni dokazi ukazuju da su braća Čečeni bili motivisani religioznim ekstremizmom, ali da nisu bili povezani ni sa jednom islamskom terorističkom organizacijom.

Džoharu (19) preti smrtna kazna ukoliko pred federalnim sudom bude proglašen krivim po optužbi za korišćenje oružja za masovno uništenje.

Bela kuća je saopštila da se Tsarnajevu neće suditi kao državnom neprijatelju pred vojnim sudom SAD, pošto je naturalizovani američki državljanin kome, prema američkom zakonu, ne može da se sudi pred vojnim komisijama.

U bombaškom napadu na maratonu tri osobe su ubijene, a oko 200 je ranjeno.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво