Читај ми!

U Japanu zemljotres, a ne raketa Pjongjanga

Najmanje 24 osobe povređene, a nekoliko kuća uništeno u zemljotresu koji je pogodio zapadni deo Japana. Jedan zvaničnik, na kratko, napravio pometnju, jer je greškom javio da je Pjongjang lansirao raketu.

U zemljotresu jačine šest stepeni Rihtera, koji je pogodio zapadni deo Japana, povređeno je najmanje 24 ljudi, nekoliko kuća je uništeno, a jedan japanski zvaničnik u prvi mah je zemljotres protumačio kao lansiranje rakete Severne Koreje.

Zvaničnik u vazduhoplovnom birou u Osaki, pri ministarstvu saobraćaja, greškom je na adrese 87 aerodroma poslao imejl koji je unapred bio pripremljen za slučaj da Pjongjang lansira raketu, kako u poslednje vreme sve više preti.

Pogrešna poruka je povučena posle šest minuta, ali je najmanje jedan domaći let odložen zbog ove greške, saopštilo je ministarstvo.

Na velike tenzije u regionu zbog pretnji iz Pjongjanga, zbog kojih je Japan u punoj pripravnosti, ukazuje i slična omaška zvaničnika u Jokohami koji su u sredu na naloge 40.000 pratilaca na Tviteru poslali isto, pogrešno obaveštenje da je Severna Koreja lansirala raketu.

Prema navodima japanske meteorološke agencije, nakon jutrošnjeg potresa od 6,3 stepeni Rihterove skale, koji se dogodio blizu ostrva Avaji, jugozapadno od grada Kobea, nema opasnosti od pojave cunamija.

Lokalni železnički saobraćaj je obustavljen radi bezbednosnih provera, a aerodrom Kansai u zalivu Osaka privremeno je zatvoren, javili su japanski mediji, a prenosi agencija Frans pres.

To je najjači zemljotres u tom delu Japana od 1995. godine, kada je potres od 7,2 stepeni uništio lučki grad Kobe i usmrtio više od 6.000 ljudi.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи