Читај ми!

Pjongjang: Stvoreni uslovi za nuklearni rat

Severna Koreja isključila još jednu specijalnu telefonsku vezu za Južnom Korejom. U televizijskim emisijama Pjongjang direktno preti atomskim napadom na Seul i SAD.

Severna Koreja nastavlja politiku prekidanja veza sa Južnom Korejom. Isključena je još jedna od specijalnih telefonskih veza kojom se reguliše prelazak preko granice.

Ministarstvo spoljnih poslova Severne Koreje će obavestiti Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija da su na Korejskom poluostrvu stvoreni uslovi za nuklearni rat u bliskoj budućnosti.

Prekid komunikacija sa Južnom Korejom samo je još jedan korak u pogoršanju situacije na Korejskom poluostrvu.

Zvanična televizija severa i ranije je upućivala pretnje južnom susedu i Americi, ali nikad ranije ovako direktno.

"Nuklearni rat je vrlo moguć. Amerika je hrabra jer ima više atomskih bombi, ali će nestati u plamenu. A sve sluge tog moćnog gospodara će osetiti pogotke naših atomskih bombi kad zaratimo sa Sjedinjenim državama", objavljeno je u Dnevniku severnokorejske televizije.

Južna Koreja je šokirana. Zahtevaju da međunarodna zajednica smesta pokuša da umiri Severnu Koreju.

"Ovo je pretnja ne samo nama, već i stabilnosti Azije i celog sveta. Moramo da svi zajedno napravimo hitne korake da smirimo naše okruženje", kaže Park Geun Hje, predsednica Južne Koreje.

Severna Koreja nastavlja medijsku pripremu za rat. Na vladinom sajtu postavljen je snimak zamišljenog napada Severne Koreje na američke baze u Japanu i Guamu i okupaciju Južne Koreje, koja bi se izvela za svega tri dana.

U odgovoru, Sjedinjene Države poručuju Pjongjangu da prestane da preti i da će izuzetno brzo i efikasno reagovati odgovoriti na svaki pokušaj vojnih akcija Severne Koreje.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво