Читај ми!

Filmska pljačka dijamanata u Belgiji

Za tri minuta naoružani pljačkaši na aerodromu u Briselu ukrali iz prtljažnika jednog aviona sanduk s dijamantima vrednim 37 miliona evra.

Naoružani pljačkaši ukrali su tokom spektakularne pljačke sanduk sa dijamantima iz švajcarskog putničkog aviona na aerodromu u Briselu, javila je belgijska državna televizija VRT.

Vrednost dijamanata koji su ukradeni na aerodromu u Briselu iznosi 37 miliona evra, saopštio je Svetski centar za dijamante u Antverpenu.

"Reč je o brušenim i nebrušenim dijamantima iz Antverpena koji je trebalo da budu poslati u Cirih", rekla je agenciji Frans pres jedna portparolka Centra, koja je navela da je vrednost dijamanata 37 miliona evra.

Mediji su ranije objavili da je njihova vrednost 350 miliiona evra.

Četvorica naoružanih muškaraca dovezla su se sinoć između 19.47 i 20 časova u dva vozila u trenutku dok se iz transportnog vozila vredna pošiljka prebacivala u putnički avion kompanije "Svis", saopštili su belgijski zvaničnici.

"Muškarci su bili naoružani i maskirani. Nisu se čuli pucnji i niko nije povređen", rekao je portparol tužioca u Briselu, a prenosi Rojters.

Lopovi su se velikom brzinom odvezli posle pljačke i jedno vozilo je policija pronašla, a mediji prenose da je vozilo zapaljeno.

Belgijski mediji prenose da su pljačkaši u roku od svega tri minuta izveli celu operaciju, bez ijednog ispaljenog metka i bez povređenih.

Kako mediji prenose, oni su se u dva automobila probili na pistu aerodroma sve do aviona kompanije "Svis", a onda uz pretnju vatrenim oružjem, ukrali pošiljku sa dijamantima, zlatom i nakitom. 

Policija traga za pljačkašima.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи