Читај ми!

Jeremić, Tviterom po "Oluji"

Navodi "Jutarnjeg lista" su žalostan pokušaj obmane uz uvrede, komentar je Vuka Jeremića na pisanje tog lista da nije govorio istinu o zakazivanju rasprave o Haškom tribunalu. Pomenuti tekst bio je povod i za polemiku na Tviteru između Jeremića i Gotovininog advokata Luke Mišetića.

Predsednik Generalne skupštine UN Vuk Jeremić ocenio je navode Jutarnjeg lista da je lagao o zakazivanju rasprave o radu Haškog suda kao "žalostan pokušaj obmane uz uvrede".

"Žalostan pokušaj obmane, uz uvrede. Ta rasprava zakazana 21. septembra, već je održana, na dan 15. oktobra. Propaganda...", napisao je Jeremić na svom nalogu na Tviteru.

Pod naslovom "Skandal u Generalnoj skupštini UN", hrvatski list u tekstu navodi da Jeremić nije govorio istinu kad je saopštio da je za 10. april zakazao javnu raspravu o ulozi i učinku međunarodnih ad hok krivičnih tribunala jer je, kako tvrdi Jutarnji, u pitanju redovna rasprava o radu Haškog tribunala, koja je ranije zakazana i to 21. septembra.

"Jeremićev postupak i neistine kojima se služi, kompromitovale su ne samo njega nego i Srbiju", navodi hrvatski list i ističe da je u pitanju informacija koja je za taj list potvrđena iz međunarodnih diplomatskih krugova. 

Jeremić je odgovorio da je u pitanju pokušaj obmane i da je rasprava o kojoj list govori održana 15. oktobra.

U drugom komentaru na toj mreži, Jeremić navodi da će, nažalost, biti još mnogo takvih provokacija do 10. aprila.

"Da nije tužno, bilo bi smešno... Da li će se izviniti zbog ove neistine, šta mislite", napisao je predsednik Generalne skupštine UN.

Jeremić vs Mišetić

Tekst u Jutarnjem listu bio je povod i za polemiku na Tviteru između Jeremića i Luke Mišetića, advokata generala Gotovine.

Mišetić je, aludirajući na pomenuti tekst Jutarnjeg lista uputio Jeremiću tvit: "Pojeo Vuk magarca?".

Na to je Jeremić upitao Mišetića da li bi prihvatio da ga zastupa u potencijalnoj tužbi za klevetu protiv Jutarnjeg lista.

"Nažalost, preopterećen sam pisanjem tužbi za klevetu protiv visokog zvaničnika UN koji osporava presude vlastitog suda", odgovorio je Mišetić.

"Znao sam od početka da nemam šanse da Vas dobijem, nisam Vaš tip. Nemam ničiju krv na rukama", napisao je potom Jeremić.

Kada je Mišetić odgovorio da on zastupa samo nevine, Jeremić je ironično zaključio raspravu rečima: "Jao, izvinite, nesporazum. Na profilu Vam piše da ste bili advokat Gotovini. Nisam shvatio kao šalu, ali sad kapiram! Pozdrav, V."

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара