Pripadnik OVK sa sirijskim pobunjenicima

U borbama vladinih snaga i pobunjenika u Siriji stradao i Albanac sa Kosova. Bivši pripadnik OVK u Siriju je otišao da bi se borio protiv režima predsednika Bašara el Asada.

Naman Demoli iz Prištine poginuo je u borbama vladinih snaga i pobunjenika u Siriji, a borio se na strani opozicionih snaga, prenose kosovski mediji. Demoli je prvi dobrovoljac sa Balkana koji je poginuo u nekom od sukoba na Bliskom istoku i severu Afrike.

"Naman Demoli iz Prištine je prvi Albanac sa Kosova koji je izgubio život u borbama u Siriji. On je tamo otišao da bi se borio protiv režima predsednika Bašara el Asada. Demoli je ubijen prošle srede, a njegova porodica je za to saznala u subotu. On je bio pripadnik OVK i fanatični aktivista Pokreta ‘Priključi se'", prenosi prištinski Ekspres.

List navodi da je Demoli bio pripadnik OVK od 1999. godine i da je ranjen tokom sukoba na Kosovu.

Mediji ne navode da li je Demoli jedina osoba sa Kosova uključena u sukobe u Siriji.

Demoli je studirao u Siriji i odavno se pridružio revolucionarnom pokretu protiv Asadovog režima.

Naman Demoli bio je jedan od vodećih aktivista na Kosovu za izgradnju velike džamije u Prištini.

broj komentara 17 pošalji komentar
(sreda, 14. nov 2012, 04:23) - anonymous [neregistrovani]

ko je tamo placenik, a ko je na svome ?

Taj el Asad treba da okrene svoje tenkove i vrati se u drzavu iz koje je dosao, a ne da napada i okupira tudju drzavu :)

(utorak, 13. nov 2012, 23:10) - anonymous [neregistrovani]

Ali rek'o Rujo

dalje nećeš moći!
I razbojnička družina prestade pljačkati zemlje.

(utorak, 13. nov 2012, 21:23) - Delon [neregistrovani]

@tina

Pa nisam znao da je Albancima predsednik Asad i da su Albanci u stvari Sirijci. Kako to Asad bombarduje svoj narod kad su na toj strani koju bombarduje sami strani plaćenici i teroristi iz raznoraznih zemalja?

(utorak, 13. nov 2012, 21:00) - anonymous [neregistrovani]

@tina

tina sirija nije drzava samo asadove tamo zive i drugi, a asad zasto bombarduje svoj narod to je vec davno poznato jer on i njegova porodica imaju milijarde i m ilijardea ima puno tamo sta umiru za koru hleba znaci za stolicu bombardira svoj narod obican diktator.

(utorak, 13. nov 2012, 18:35) - anonymous [neregistrovani]

sve je to maslo

amerike

(utorak, 13. nov 2012, 17:57) - anonymous [neregistrovani]

Novi svetski poredak

Ljudi ovo vam je novi svetski pordak. A ove marionete oni moraju da idu gde im veliki "tata" kaze, jer sta ce i oni su isto tako dobijali odredjenu pomoc.

(utorak, 13. nov 2012, 13:49) - anonymous [neregistrovani]

........

potpuno ista situacija kao na kosovu 98 i 99.

(utorak, 13. nov 2012, 13:31) - anonymous [neregistrovani]

Nikola

To je samo dokaz da je ovk placenicka organizacija i da je sve ovo sto je bilo na kosovu bilo finansiski isplativoza njih i da su radili za pare i da njihova borba nije zbog nekog izmilsjenog ugnjetavanja nego zbog para. Ali u tu pricu kako su oni bili proganajni ne pije vodu ni kod amerikanaca jer ni oni sami vise ne veruju u tu pricu..

(utorak, 13. nov 2012, 13:23) - anonymous [neregistrovani]

Ре:demant

А шта треба једном Асаду држава пуна терориста?
Мора да их тера из земље, ради добра сопственог народа.

(utorak, 13. nov 2012, 13:22) - anonymous [neregistrovani]

@tina

Ta floskula "bombarduje sopstveni narod" vise ne prolazi! Zasto bi neko bombardovao sopstvene gradjane ako oni ne pucaju i ruse sve pred sobom??? Ispran ti je mozak, to nisu njegovi gradjani vec teroristi iz celoga sveta, dosli da mu sruse zemlju i poubijaju masu civila da bi prikazali kako to, navodno, rezim radi! Cista podmetacina primenjena mnogo puta, u zadnje vreme bar 2 puta godisnje, i opet na zalost prolazi