Читај ми!

Holms: Ja sam Džoker

Džejms Holms, osumnjičeni za masakr u Denveru, na saslušanju rekao da je on Džoker i deluje sasvim poremećeno, izjavio visoki zvaničnik policije Njujorka Rejmond Keli, prenosi AP. Policija izvela kontrolisanu eksploziju kako bi ušla u stan Džejmsa Holmsa.

19.59 - Eksplozija u stanu Džejmsa Holmsa. Policija saopštila da je uspešno izvela kontrolisanu eksploziju kako bi ušla u stan koji je bio miniran.

Visoki zvaničnik policije Njujorka Rejmond Keli izjavio je da je osumnjičeni Džejms Holms, za koga se veruje da je počinio masakr tokom projekcije filma "Betmen - Uspon mračnog viteza", tokom saslušanja rekao da je on Džoker, lik koji je jedan od najvećih neprijatelja Betmena, da je ofarbao kosu u crveno, kao i da deluje sasvim poremećeno, prenosi AP.

Policija u Aurori, međutim, nije htela da potvrdi da je Holms izjavio tako nešto, navodi AP.

U međuvremenu, policija je izvela kontrolisanu eksploziju u stanu Džejmsa Holmsa. Stan je bio miniran tako što su tegle pune tečnog eksploziva bile povezane žicama.

Specijalci su u stan ubacili robota za deaktiviranje eksploziva koji izveo kontrolisanu detonaciju tako što je ubacio "vodenu bocu" koja se koristi za deaktiviranje tečnog ekpsloziva.

Kada je robot izašao iz stana policajci su aktivirali "vodenu bocu" i čula se samo jedna detonacija, što navodi da su tegle sa eksplozivom i čitav sistem žica koji ih je povezivao, deaktivirani. 

Specijalizovane ekipe juče su posle tvrdnje Holmsa da su mu automobil i stan puni eksploziva, izvršili proveru i utvrdile da je stan miniran, a da u automobilu nema eksploziva.

Filmska industrija kao i čitava američka javnost u šoku su zbog masakra koji se juče dogodio tokom projekcije filma o Betmenu "Uspon mračnog viteza" kada je ubijeno 12 ljudi, a 59 povređeno, čime se premijera jednog od najočekivanijih filmskih hitova godine pretvorila u tragediju.

Vlasti, za sada, ne navode motive napada, a FBI je saopštio da nema indicija da je Holms povezan sa bilo kakvom terorističkom grupom.

Studio "Vorner Bros" brzo je reagovao i otkazao premijeru u Parizu, a otkazani su i svi planirani intervjui u Francuskoj, prenosi AP.

"Vorner Bros i filmski zvaničnici su duboko ožalošćeni ovim šokantnim događajem", navodi se u saopštenju ovog studija i dodaje da su njihove misli i molitve sa porodicama žrtava i povređenih u ovoj tragediji.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара