Читај ми!

Poslednji obračun Sarkozija i Olanda

Održana televizijska debata predsedničkih kandidata Nikole Sarkozija i Feransoa Olanda, ključna za rezultate izbora u Francuskoj.

U Francuskoj je održan TV duel predsednika Nikole Sarkozija i njegovog protivkandidata socijaliste Fransoe Olanda, pred drugi krug predsedničkih izbora.

Dvoipočasovna debata je, kaže Sarkozi, bila trenutak istine i njegova poslednja šansa da privuče još milion i po glasova u drugom krugu predsedničkih izbora 6. maja, koliko mu je neophodno za pobedu.

Duel je u medijima nazvan "poslednji obračun" i "konačni sukob", održan je pred 20 kamera, pri temperaturi od 20 stepeni u studiju, a rivali su, kako je odlučeno, bili udaljeni tačno dva i po metra. Međutim, po stavovima su bili - mnogo dalje.

"Želim da pomažem onima kojima je to potrebno. Vi ste štitili samo one sa privilegijama. Biću predsednik za pravdu, jer prolazimo kroz krizu koja pogađa najskromnije među nama, radne ljude, one najranjivije", rekao je predsednički kandidat Socijalista Fransoa Oland.

On je optužio Sarkozija da nije preuzeo odgovornost za ekonomske probleme Francuske, već za sve krivi svetsku ekonomsku krizu, rekavši mu da je kod njega sve jednostavno - nikada nije kriv.

Odgovarajući Olandu, Sarkozi je tvrdio da je Francuska prošla mnogo bolje od drugih evropskih zemalja u ekonomskoj krizi, a i pokušavao je da ublaži optužbe u debati.

"Vi ćete predstavljati samo sindikate, ne i celu Francusku. Nije ništa neobično da izazivač tvrdi da je prethodni predsednik loš, to čujem u svakoj debati. Ja hoću nešto drugo. Hoću da obojica pričamo iskreno. Hajde da ne pričamo strašne priče, dajte da se ne pretvaramo da smo bolji nego što jesmo", rakao je Sarkozi Olandu.

Prema najnovijim rezultatima istraživanja javnog mnjenja, Oland u odnosu na Sarkozija ima prednost od 6 do 10 odsto.

U Sarkozijevom štabu se nadaju se da će se to promeniti glasovima ekstremne desnice, koji će, kako očekuju, glasove pre dati njima nego socijalistima.

Međutim, lider Nacionalnog fronta Marin Le Pen neće podržati nijednog kandidata u drugom krugu predsedničkih izbora i u glasačku kutiju ubaciće prazan listić.

Le Penova je na skupu u Parizu rekla svojim pristalicama da glasaju "u skladu sa svojom savešću".

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи