Ruski raketni štit

Raketni sistemi "S-400" stigli u Kalinjingradsku oblast i uskoro će početi njihovo razmeštanje, javljaju ruski mediji. Moskva planira da iste sisteme rasporedi i na daleki istok kako bi formirala sopstveni raketni štit.

Ruska vojska počela je da razmešta rakete zemlja-vazduh "S-400" u Kalinjingradu, na baltičkoj obali između Poljske i Litvanije, prenosi ruski list Izvestija.

Neimenovani oficir je rekao da su rakete stigle na taj deo ruske teritorije, a rusko ministarstvo odbrane je odbilo da komentariše navode.

Mobilni raketni sistemi "S-400", najnapredniji su ruski protivvazdušni sistemi, imaju domet između 120 i 400 kilometara.

Ti projektili su već razmešteni oko Moskve, a ruske vlasti planiraju da ih ove godine postave i na deleki istok zemlje.

Kalinjingradska oblast je najzapadnija tačka Rusije i okružena je Litvanijom, Poljskom i Baltičkim morem.

Od raspada SSSR-a ta oblast je fizički izolovana od Rusije. Ona se smatra najmilitarizovanijom oblašću Rusije, pošto se tu nalazi sedište baltičke flote, dve vazduhoplovne i jedna vazduhopolovno-pomorska baza.

Između SAD i Rusije vlada napetost zbog planova Vašingtona da u Evropi postavi sistem raketne odbrane, za koji Rusija smatra da ugrožava njenu bezbednost.

broj komentara 82 pošalji komentar
(subota, 16. mar 2013, 12:31)
anonymous [neregistrovani]

ratna tehnika

Samo da znate, Rusi prikazuju ono zastarelo i prevazidjeno, a novo i savremeno oružje cuvaju kao zmija noge, tako da za njega neznaju ni svi njihovi generali.

(ponedeljak, 21. maj 2012, 18:53)
anonymous [neregistrovani]

kako znas

kako znas

(ponedeljak, 09. apr 2012, 19:38)
anonymous [neregistrovani]

z

Dovoljan je samo jedan covek poput Xitlera i da ode ceo svet

(nedelja, 08. apr 2012, 16:23)
anonymous [neregistrovani]

Hahahah

jel bolji ovi Avioncici sto si nabrojao ili nas Galeb i Orao..breeee.. a tek ako ta silna Ruska Avijacija okaci nas Top Tanaska Rajica onda je NATO gotov...boze sta ce covek sve da napise...Englezi imaju vec Borbene Avione koji Startuju i Vertikalno...iza svakog drveta u Sumi..ha...haaaaaaaa

(nedelja, 08. apr 2012, 14:30)
anonymous [neregistrovani]

Top gear

ha..haaaaaaaaa Rolsrojc se u Nemackoj nikada nije pravio a i nece...nesto ste naculi Papagaji i to prenosite...pomesali ste Minimoris-a koji sa BMW-om u Nemackoj ima udela ...ima nas koji zivimo ovde poz.iz Nemacke..

(nedelja, 08. apr 2012, 13:13)
anonymous [neregistrovani]

Top gear

Dzeremi Klarkson fino objasni da se ponos Britanije Rolsrojs prozivodi kompletan u Njemackoj, njemacki motor, njemacka sasija, njemacki mjenjac, cak i koza na sjedistima je od njemackih krava:-D, njegove rijeci! Britanci nista nisu znali napraviti, oni su samo paraziti koji su kolonizirali cijeli svijet

(nedelja, 08. apr 2012, 13:09)
anonymous [neregistrovani]

Hahahah

ne moze se nositi harijer ni sa SU-32 ili MIG-31 a da ne govorim o SU-37 terminatoru ili SU-47 Berkut

(nedelja, 08. apr 2012, 13:04)
Voroncov [neregistrovani]

Poljsko - Sovjetska granica

Šef Poljske Pilsudski započeo je 1920 . godine rat protiv Sovjetske Rusije i preoteo delove teritorija.Mirom u Rigi 1921. utvrđena je Poljsko _ Sovjetska granica, po kojoj su delovi teritorija Belorusije i Ukrajine ostali u Poljskoj. U oblasti sa većinskim Beloruskim i Ukrajinskim stanovništvom Crvena armija je ušla 17. septembra 1939. godine.

(nedelja, 08. apr 2012, 12:58)
anonymous [neregistrovani]

uskoro

...cemo ovo i na nasoj Aljasci da instaliramo.

(nedelja, 08. apr 2012, 12:28)
anonymous [neregistrovani]

Za ove što broje A bombe

a cemu sluze te Budalastine sto pisete i cime se razmenjujete u jeftinim komentara...da li znate kako bi svet izgledao posle Atomskog Rata...???