Читај ми!

Tajna sahrana Meraha

Muhamed Merah sahranjen u okolini Tuluza, daleko od očiju javnosti. Alžir odbio da prihvati posmrtne ostatke čoveka koji je u ime Al Kaide ubio sedmoro ljudi. Posle debate između gradonačelnika Tuluza i Sarkozija, pobedio, naravno, predsednik, koji je zatražio da se Merah sahrani u Francuskoj - bez pogovora.

U okolini Tuluza, daleko od očiju javnosti, sahranjen je Muhamed Merah, francuski državljanin alžirskog porekla koji je u ime Al Kaide ubio sedmoro ljudi.

Nakon što je telo u položeno u jamu, petnaestak prisutnih, isključivo muškaraca, uglavnom mladih, počeli su da ga pokrivaju zemljom, posle zajedničke molitve. Groblje je bilo pod nadzorom policije i helikoptera, prenela je agencija Frans pres.

Francuski predsednik Nikola Sarkozi zatražio je da se Merah sahrani u Francuskoj bez pogovora, nakon što je Alžir odbio da njegove ostatke pokopa na svom tlu, a gradonačelnik Tuluza se usprotivio odluci da se serijski ubica sahrani u tom gradu.

"On je bio Francuz. Sahranimo ga bez ikakve dalje rasprave o tome", rekao je Sarkozi televiziji BFM. "Već sam rekao šta mislim o Muhamedu Merahu, čije je ponašanje bilo monstruozno", rekao je Sarkozi.

Gradonačelnik Tuluza nije hteo da dozvoli da se Merah sahrani u tom gradu i zatražio je da se sahrana, koja je bila planirana za danas, odloži za 24 sata.

Francuski predsednik je podsetio i da je kritike i pretnje Merahovog oca ocenio kao krajnje neumesne i sramne i da bi, kao šef države, više voleo da je Muhamed Merah uhapšen živ.

"Učinili smo sve što smo mogli i policija je sjajno obavila svoj posao", istakao je Sarkozi.

Merahov otac je kritikovao francusku policiju koja je, posle 32-časovne opsade, snajperskim hicem u glavu usmrtila njegovog sina i zbog toga namerava da tuži francuske vlasti.

Muhamed Merah (23) je u tri napada na jugozapadu Francuske ubio tri francuska policajca, rabina i troje jevrejske dece, u ime Al Kaide, a sve zločine je snimao kamerom.

Ubijen je prošlog četvrtka, kada je skočio kroz prozor stana u Tuluzu u kome se krio i koji je bio pod policijskom opsadom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи