Читај ми!

Romni na korak od nominacije?

U Republikanskoj stranci održavaju se izbori posle kojih će se možda znati da li će Mit Romni biti protivkandidat Baraku Obami na izborima za predsednika SAD-a.

Posle sedam dana pauze, u deset američkih država danas se održavaju unutarstranački izbori za predsedničkog kandidata Repulikanske stranke. To je takozvani super utorak, kada bi mogao da bude poznat Obamin protivkandidat. Ako se procene analitičara pokažu tačnim, glavni favorit, Mit Romni danas bi praktično mogao da stigne na korak do nominacije.

U igri je ukupno 419 delagata od potrebnih 1.144 za nominaciju. Najveća bitka vodi se u Ohaju koji donosi 63 delegata, a gde su Romni i bivši sanator iz Pensilvanije Rik Santorum potpuno izjednačeni.

Romni je jučerašnji dan iskoristio da ponovo podseti birače da će ključno pitanje predsedničkih izbora u novembru biti ekonomija.

"Vidim da u ovoj kampanji mnogu pričaju o različitim stvarima, ali mi moramo da pričamo o tome kako pobediti Baraka Obamu, stvoriti nova radna mesta i smanjiti obim vlade. Ono što ja znam je ekonomija. Ostali kandidati u ovoj trci čitali su o ekonomiji, dok sam ja svoj život proveo u ekonomiji", kaže Mit Romni, kandidat Republikanske stranke.

Sa druge strane, Santorum ističe da nije sve u ekonomiji i da je zemlji potreban lider visokih moralnih vrednosti.

"Nemojte da slušate ankete i sve ono što govore mediji. Fokusirajte se na to da li želimo čoveka koji može da se izdigne i stvori jednu drugačiju viziju zemlje. Nekog ko je spreman da ide i govori o svim problematičnim pitanjima sa kojima se suočava ova zemlja, ne samo kako učiniti ekonomiju boljom", kaže Santorum.

Koliki je značaj izbora u Ohaju govori i podatak da je Mit Romni u poslednje dve nedelje potrošio skoro 12 miliona dolara na TV i radijske spotove, nadmašivi za 12 puta Santoruma koji je potrošio milion dolara.

Osim Ohaja izbori se danas održavaju i u Masačusetsu, Vermontu, Virdžiniji, Aljasci, Dordžiji, Ajdahu, Severnoj Dakoti, Oklahomi i Tenisiju.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара