Читај ми!

Italijanski Titanik

Poginule tri osobe, a 67 povređeno kada se kruzer Kosta Konkordija nasukao kod ostrva Đilio. Na listi nestalih 40 putnika. Evakuisano preko 4.000 ljudi. Kapetan u pritvoru. Putnici skakali sa palube u more, bilo je panike, "sve je ličilo na scenu iz Titanika". Putnici iz Srbije dobro.

Krstarenje Mediteranom umalo se nije pretvorilo u novu pomorsku katastrofu, kada je posada italijanskog kruzera Kosta Konkordija i pored silnih navigacionih uređaja uspela da nasuče brod sa oko 4.200 putnika i članova posade. Tom prilikom poginule su tri osobe, 67 je povređeno, a zvaničnici ne znaju gde je 40 putnika.

Kapetanu luksuznog turističkog broda koji se nasukao u blizini obala Toskane tužilaštvo je odredilo pritvor nakon višečasovnog ispitivanja.  

Oko 3.200 putnika i 1.023 člana posade broda Kosta Konkordija, dugog 290 metara, evakuisani su čamcima za spasavanje, helikopterima i drugim brodovima koji su se zatekli u tom području, navedeno je u saopštenju Straže.

Brod je udario u dno kod ostrva Đilio, a putnicima je naređeno da napuste Kostu Konkordiju pošto je voda počela da prodire u trup, a čitav se brod opasno nagnuo.

La Republika iz Firence piše da su dve osobe, uključujući sedamdesetogodišnjaka umrle tokom akcije spasavanja.

Putnicima za paniku nije trebalo mnogo pa su, prema priči svedoka, mnogi poskakali u more sa palube, dok su ostali sačekali da se spuste čamci za spasavanje i potpuno suvi stignu do nekoliko stotina metara udaljenog mesta.

Italijanski mediji pišu da se među putnicima koji se vode kao nestali, nalazi veliki broj onih koji skakali sa palube u more.

"Večerali smo kada se čuo snažan udarac i nestalo je struje... Rekli su nam da je izbio problem sa snabdevanjem strujom, ali smo odmah znali da to neme veze sa istinom. Sve je jako, jako ličilo na scenu iz Titanika", rekao je jedan od putnika.

Број коментара 44

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи