"Noćni vukovi" u Moskvi odali počast žrtvama NATO agresije

Ruski bajkeri "Noćni vukovi" odali su ispred zgrade Ambasade Srbije u Moskvi počast žrtvama NATO agresije.

Oko 200 motociklista iz Moskve i drugih gradova Rusije je pred našu ambasadu stiglo oko podneva sa srpskim i ruskim zastavama, cvećem i vencima.

Bajkeri predvođeni Aleksandrom Zaldastanovim "Hirurgom" kod ograde srpske Ambasade položili su cveće, vence, a fotografije i snimci su objavljeni na društvenim mrežama.

Ambasador Srbije u Rusiji dr Slavenko Terzić je izašao pred zgradu Ambasade da zahvali motociklistima na ovom gestu, prenosi Sputnjik.

"Izražavam duboku i iskrenu zahvalnost za vaš gest, koji je izraz solidarnosti koju je ruski narod vekovima pokazivao prema Srbima i pokazuje je i danas. Sećajući se NATO agresije od pre 20 godina, koja je preduzeta mimo bilo kakvih normi međunarodnog prava, mi se sećamo i solidarnosti koju je ruski narod i tada pokazivao prema Srbiji i SRJ", rekao je ambasador.

Terzić je naglasio da srpski narod ne zaboravlja svoje žrtve i svoje heroje koji su dali život u neravnopravnoj borbi sa agresorom.

Terzić je takođe podvukao da su uprkos nadmoćnosti agresora, naša vojska i narod pokazali herojsku odlučnost da brane svoju zemlju.

Zaldastanov je zamolio ambasadora da srpskom narodu prenese izraze saosećanja.

"Noćni vukovi" i na svom sajtu podsećaju na NATO agresiju koja je pre dve decenije izvršena na SRJ i kažu da je 24. mart 1999. tragičan dan za Srbiju i za Rusiju i da je to bilo "78 dana pakla na zemlji".

broj komentara 16 pošalji komentar
(nedelja, 24. mar 2019, 22:17) - anonymous [neregistrovani]

Hvala braco

Rusija i Grcka istinski prijatelji srpskog naroda i nasa braca. Kad god su mogli i nisu sami bili ugrozeni, pruzali su nam pomoc. Traziti od Rusije da pomogne Srbiji tokom devedesetih godina kada je bila na kolenima, isto je bilo sto i od Srbije traziti da 1999. godine pomogne Rusiji. Ali tesko to objasniti ovakvim ljudima kao sto je Darko i slicni koji filozofiraju o 50 migova u vreme kad se Rusija borila da se odrzi u komadu.

(nedelja, 24. mar 2019, 21:13) - Михаил Россия [neregistrovani]

Одговор за Дарка

Verovatno Darko zaboravio, da u 1999 Rusijom vladali ljudi, na celu sa Jelcinom koji, nisu pomagali nikome, ni Srbima, ni Rusima, samo gledali svoj interes i radili sve, sto njima naredjivali iz Vasingtona.
Ako bi Putin dosao na vlast u Rusiji dve godine ranije, verovatno NATO bombardovanja nebi ni bilo.
I o Siriji. Gresite, kada pisete, da tamo nema pravoslavaca i Sirija nista ne znaci za Rusiju. Ima tamo Antiohijska Patriarsija, a pobeda u ratu u Siriji znaci za Rusiju sigurnost i bezbednost na juznim granicima.
I ne samo za Rusiju, a i za ceo svet.
Pozdrav iz Sankt-Peterburga!

(nedelja, 24. mar 2019, 20:45) - Душан Михайлович [neregistrovani]

xxx

СПАСИБО братья Русские, огромное вам спасибо што вы сочувствуете с нами! Любим вас!

(nedelja, 24. mar 2019, 20:08) - Београђанин [neregistrovani]

Ноћни Вукови

Хвала Ноћним Вуковима!

(nedelja, 24. mar 2019, 19:58) - Goran [neregistrovani]

Hvala braćo!

Vidi se ko su nam prijatelji i braća! Hvala!

(nedelja, 24. mar 2019, 19:55) - Darko [neregistrovani]

a gde behu Rusi tada?

svi se sećamo i svima nam je žao, a što nam tada nisu pomogli? Da su tada poslali pedesetak migova i sukojeva i stacionirali ih širom zemlje, do bombardovanja ne bi ni došlo. NATO ne bi uzeo rizik da se direktno sa Rusima obračunava na nebu znajući da će biti gubitaka i sa njihove strane. Kad je trebalo da se brani Sirija, koji em nisu pravoslavci, em nemaju nikakvu zajedničku istoriju sa Rusima, i avijacija, i mornarica i svi redom sa Ruske strane su se angažovali.... a kad je trebalo malu Srbiju braniti onda ih nigde nije bilo. Rusi ko i ostali gledaju svoje interese. Probudi se Srbijo, sama moraš o sebi da se brineš.

(nedelja, 24. mar 2019, 18:58) - anonymous [neregistrovani]

Njima nisu zabranili

Crna Goro pogledaj šta su braća, probudi se narode, zaboravili ste bratstvo jedinstvo.

(nedelja, 24. mar 2019, 18:37) - anonymous [neregistrovani]

Spasibo

Nasi prijatelji i u dobru i u zlu.

(nedelja, 24. mar 2019, 18:35) - anonymousVojo [neregistrovani]

Bolje

Bolje bi bilo da ovaj ljubav prema nama da su prikazali sa nama 99 nego sada sada je kasno.

(nedelja, 24. mar 2019, 18:09) - anonymous [neregistrovani]

Najiskrenije hvala!

To je samo mala rec, ali veoma dirljivo za nas, koji volimo svoju zemlju i svoj narod - stradalni narod, samo slobodarski i zato "gospodarima sveta" nepozeljan.
Ni oni nama nisu pozeljni, nikada necemo zaboraviti ni oprostiti nase zrtve, rusevine, decu, mostove - bestijalno unisteno od "demokrata."