Саши Илићу уручена Нинова награда

На свечаности у Југословенској кинотеци писцу Саши Илићу уручена је Нинова награда за роман "Пас и контрабас" у издању "Орфелина".

Саша Илић је 66. добитник престижне књижевне награде, а признање му је уручио Теофил Панчић, председник жирија за доделу Нинове награде.

Осим Панчића у жирију су били Марија Ненезић, Бранко Кукић, Иван Миленковић и Марјан Чакаревић.

Илић је захвалио на награди и истакао да је дубровачки комедиограф из ренесансе Марин Држић говорио је о светској позорници на којој се смењују људи нахво (лоши) и људи назби (добри).

"Увек је било људи нахво више али иако воде битку може се лако препознати који су једни а који су други. Једни су прави а други су нахво и остаће потиштењаци вазда, говорио је Држић", рекао је Илић и додао да и међу писцима романа има оних нахво и оних назби што се може препознати у дугој историји Нинове награде коју је данас примио.

Новчани износ награде износи милион динара, а спонзори су Сбербанка, као и домаћа и страна компанија које су одлучиле да остану анонимне како би сва пажња била усмерена на писца и његово дело.

Нинова награда "Личност године" ове године је уручена Александру Обрадовићу, којег део опозиције види као узбуњивача из предузећа "Крушик", а Тужилаштво за високо-технолошки криминал терети за прикупљање и одавање пословних тајни.

број коментара 0 Пошаљи коментар