"Много буке ни око чега", да ли одустати од потраге за љубављу

Један од најпопуларнијих Шекспирових комада "Много буке ни око чега", први пут стиже на репертоар Југословенског драмског позоришта. Превод Хуга Клајна, адаптирала је и режирала Ива Милошевић.

Замешатељства свакојака, безазлена али и злонамерна и два љубавна пара, у сржи су комада "Много буке ни око чега". Да ли одустати од потраге за љубављу или тражити је без обзира на неизвесност коју она носи, дилема је Шекспирових јунака.

"У комаду овом људи компликују око љубави, а љубав је нешто најлепше и сви је прижељкујемо. У данашње време почињемо да је се плашимо, да одустајемо од ње, постајемо цинични. Јер љубав је неизвесност, нема гаранције за њу", каже Ива Милошевић, редитељка.

Костим и сценографија су савремени, говор је стих - Шекспиров, традиционални. На сцени - подмладак Југословенског драмског. Клаудија заљубљеног у чедну Херу тумачи Јоаким Тасић.

"То је пре свега један војник који долази из рата, из похода и онда се заљубљује на сцени, што је нешто најлепше што може да се види и што ми је обезбедио Шекспир", каже Јоаким Тасић, глумац.

Шекспир се вратио у Југословенско драмско позориште. Последња премијера његовог комада била је пре три године. "Хамлета" је играо Небојша Глоговац.

број коментара 0 Пошаљи коментар