Драма о Краљевићу Марку открила његову неочекивану особину

Премијером "Срце у јунака Краљевића Марка" Јордана Цветановића у режији Југа Радивојевића, Мало позориште "Душко Радовић" обележило је улазак у осму деценију постојања.

Праизведбом драме о Краљевићу Марку која до сада није испричана, млада публика, кроз тананост и нежност, упознаје још једну неочекивану особину епског јунака.

Писац Јордан Цветановић истиче да је Краљевић Марко вишеслојна личност.

"Значи није сами прости ратник, него има јака осећања за која се бори. И заправо јак човек је онај који воли", каже Цветановић.

Људи су свакодневно у својим животима део приче Краљевића Марка, борећи се да победе своје Мусе Кесеџије и задобију срце вољеног бића.

Глумац Богдан Богдановић каже да је Марко и даље јунак, борац за правду и за љубав.

"Само је мало пометен тиме што му се десило. Можда је лакше некада борити се са великим невољама и недаћама и свиме него са заљубљеношћу", сматра Богдановић.

Катарина Димитријевић сматра да лик девојке коју глуми одступа од стереотипа и да се због тога допала Краљевићу Марку.

"Вероватно је око њега било много неких девојака, али је ова за њега била тако егзотична да га је управо то и привукло", напомиње Димитријевићева.

Сарадња са великим центрима културе Европе и значајним редитељским именима стратегија је позоришта на ободу Ташмајдана.

Александар Николић, в. д. директора позоришта каже да се у визуелном смислу, као и у смислу естетике, гледаоцу мора понудити нешто ново и атрактивно, нешто по чему ће јубиларна сезона бити препознатљива.

Мало позориште "Душко Радовић загазило је у осму деценију, али и даље је кућа где се најлепше машта, сања и расте.

број коментара 0 Пошаљи коментар