Награда емисији Радио Београда 2 о песми на гробу Марлен Дитрих

Емисија "Lili Marlene – Serbian Cutting" новинара Радио Београда 2 Снежане Ристић и Радоње Лепосавића освојила је ГРАН ПРИ, у категорији кратке форме, највећу награду на престижном међународном радио фестивалу "Гран при Нова" у Букурешту.

То је друга велика међународна награда за ту емисију, која говори о судбини песме "Лили Марлен" и београдском уметнику Бранку Милисковићу, који ју је, фасциниран њеним феноменом, транспоновао у сопствени заштитни пројекат и отпевао пре две године на гробу Марлен Дитрих у Берлину.

Ауторски тандем Ристић - Лепосавић освојио је прошлог месеца за ту емисију и трећу награду на радијском фестивалу "При Марулић" на Хвару.

Фестивал "При Нова" у Букурешту одржан је ове године седми пут, у организацији румунског радија и припада "А" категорији најзначајнијих радијских фестивала.

О победницима је одлучивао међународни жири у саставу Александра Планк (Француска), Аким Могај (Нигерија), Матијас Калмејер (Норвешка), Илинка Стихи (Румунија) и Јасна Месарић (Хрватска).

Емисија "Гласови - стилске вежбе" ауторског тандема Ристић - Лепосавић освојила је пре две године на истом фестивалу трећу награду. 

Емисију о Лили Марлен можете чути на страници Радио Београда 2. 

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 08. јун 2019, 14:21) - anonymous [нерегистровани]

Severni pol

Kakva sramna nagrada za srpske predstavnike za delo o fašističkom nacističkom idolu