Уметничка борба за престижне Стеријине награде

Беседом глумице Светлане Бојковић, добитнице Стеријине награде за нарочите заслуге, у Новом Саду ће свечано бити отворено 64. Стеријино позорје.

Уметничка борба за престижне Стеријине награде, од вечерас у Новом Саду. У такмичарској селекцији је осам представа по избору селектора драматурга Светислава Јованова.

Позоришта из Србије, Немачке, Републике Српске и Црне горе изводе комаде Драгослава Михаиловића, Јована Стерије Поповића, Тање Шљивар, Небојше Ромчевића, Љубомира Симовића, Виде Огњеновић, Андраша Урбана, Маје Пелевић.

"Имаћемо прилику да видимо и савремени домаћи текст и оно што јесте преиспитивање класике, видећемо занимљиве, инвентивне маштовите режије. Једна таква селекција би требало да буде слика онога што се дешава у нашем позоришту", каже Мирослав Радоњић, директор Стеријиног позорја.

Према његовим речима, Позорје из године у годину подиже лествицу, подиже критеријуме, али Стеријино позорје као фестивал не може да буде боље од онога што је понуда. 

Уз представе у главном програму, које на аутентичан начин истражују женску еманципацију, на Стеријином позорју и представе у селекцији Кругови, Позорје младих, радионице и низ других програма. Познато по критикама и различитим реакцијама, да ли је 64. Стеријино позорје спремно за потенцијалне скандале?

"На једном позоришном фестивалу, мој пријатељ је рекао ако нема неког скандала или афере треба изрежирати, да добијемо медијску пажњу додатно. Увек је добро када има коментара", рекао је Радоњић.

Стеријино позорје у Новом Саду одржава се од 26. маја до 3. јуна.

број коментара 0 Пошаљи коментар