Породични скандали британске министарке у Атељеу

У Атељеу 212 премијерно се изводи представа "Гетсимански врт", једног од најважнијих британских аутора Дејвида Хера. Политичку драму са елементима трилера режира Љиљана Тодоровић.

У средишту драме "Гетсимански врт" је заташкавање породичних скандала британске министарке унутрашњих послова. То ће разоткрити механизме функционисања политике али и интимне драме.

Министарку Мередит Гест тумачи Дара Џокић, а Ота Фалона, владара из сенке, Бранко Видаковић.

"Моралне дилеме су остављене уметницима, обичном, честитом свету, који је потрошио пола живота на студије и образовање. Он нема времена да се пита, његове реченице су поучне, јер говоре о лакоћи и заводљивости зла", каже Видаковић.

Он, указује, поседује извесну интелигенцију, неспорно социјалну, али слабо образовање. Чувајте се таквих, поручио је Видаковић.

"Гетсимански врт", у Новом завету место Исусових молитви и страшне Јудине издаје, код Дејвида Хера је место патње и преиспитивање. "Гетсимански врт" је и парламент и раскошна породична вила. Да ли постоји нада у пољуљану веру, једно је од постављених питања.

"Веру у праве вредности никада не смемо изгубити а у овом конкретном случају, будући да нам је протагонисткиња уметница, уметност и лепота су нешто што ће нам оплеменити живот, што ће нам рећи више о нама, свету, и у односу на шта наша вера никада неће бити изневерена", истиче редитељка Љиљана Тодоровић.

Уз госта из националног театра и звезду Атељеа, на сцени су и нове снаге српског глумишта.

број коментара 0 Пошаљи коментар