Додељене награде на Фестивалу "Јоаким Вујић"

Награда за најбољу представу је додељена комаду "Негри или љубов ко сочеловеком својим", Књажевско-српског театра из Крагујевца. Анђелка Николић је добила награду за режирање најбоље представе.

Одлуке о наградама на Фестивалу "Јоаким Вујић" су донете једногласно на јуче одржаној седници, након одгледаних седам представа, пише у одлуци жирија.

Награда за најбољу представу је додељена комаду "Негри или љубов ко сочеловеком својим", Књажевско-српског театра из Крагујевца, по тексту Јоакима Вујића.

Добитница награде за режију је Анђелка Николић, за режирање најбоље представе.

Четири награде за глумачко остварење додељене су равноправно.

Биљана Костантиновић је награђена за улогу сестре Алојзије у представи "Сумња" Краљевачког позоришта, а Светлана Миленковић за улогу сестре Џејмс у истој представи.

Александар Ђинђић је добио награду за више улога у представи "Триптих о радницима" Градског позоришта Чачак, док је Милица Стефановић награђена за улогу Душе у представи "Наши преци, једите са нама" лазаревачког "Пулс театра" и Народног позоришта "Стерија" из Вршца.

Награда за сценографију додељена је Ани Колбјановој за сценографију представе "Негри или љубов ко сочеловеком својим", а награде за костимографију су додељене Маји Мирковић и Биљани Тегелтији Бојанић за представе "Али град ме је штитио" Народног позоришта из Ужица.

За оригиналну сценску музику у представи "Негри или љубов ко сочеловеком својим", награђен је Драгослав Танaсковић.

Сања Марковић је добитница награде за најбољег младог глумца, и то за улогу Дивне у представи "Animals" Крушевачког позоришта.

Добитник специјалне награде за режију је Југ Ђорђевић, за представу "Сумња" и "Триптих о радницима".

Специјална награда за колективни уметнички чин додељена је Ансамблу представе "Али град ме је штитио" Народног позоришта Ужице.

Чланови стручног жирија 55. Фестивала професионалних позоришта Србије су редитељка-председница жирија Ана Томовић Ршумовић, глумац Феђа Стојановић и драмски писац Петар Михајловић.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(петак, 24. мај 2019, 19:57) - Jovan [нерегистровани]

Jaa

Festival je bio divan. Selekcija zanimljiva. Nagrade nerealne.

(петак, 24. мај 2019, 19:54) - MilicA [нерегистровани]

Joakim

Festival je namešten! Najbolje predstave su izostavljene kao Kruševac i Lazarevac. Sve je dil Kraljeva i Kragujevca. Dele sami sebi nagrada