Слике великог формата Ђорђа Станојевића у Галерији Прогрес

Изложба слика великог формата "Сликати природом", једног од најзначајнијих савремених српских аутора проф. Ђорђа Станојевића, биће отворена у среду у 20 часова у Галерији ПРОГРЕС, Кнез Михаилова 27.

Јединствени однос природе, уметности и човека приказан на платну осликава Станојевићево опредељење – да ствара уметност у хармонији са животом природе.

"Процес настанка уметничког дела поистовећује се са природним процесом, стварајући један потпуно нови културни модел и идентичан је природном процесу настанка живота – непредвидив је и последица је великог труда", истиче сликар.

Отварање изложбе "Сликати природом" биће употпуњено музичким бравурама пијанисте Николе Кашаша, као и пијанисте Ивана Алексијевића.

Ова изложба означиће и почетак рада нове културно-уметничке иницијативе Кварт Belgrade Waterfront, чији ће ликовни сегмент бити реализован у сарадњи са галеријом Штаб и галеријом Прозор.

Oва иницијатива подржава развој домаћег стваралаштва и креативне продукције. Поред уметничких конкурса, програм ће обухватити сарадњу са етаблираним, али и уметницима у успону, у виду уметничких конкурса, изложби, скулптурних приказа, концерата, позоришних представа, модних ревија и радионица.

Програм ће окупљати сликаре, дизајнере, музичаре, глумце, плесаче и бројне друге уметнике и иноваторе.

Изложба ће трајати до 14. маја, а посетиоци ће моћи да је погледају сваког радног дана и суботом од 9 до 21 сат, као и недељом од 10 до 18 сати.

број коментара 0 Пошаљи коментар