Књижевни маратон у Чубурском парку

Иницијаторке културолошког пројекта "Београдски читач" ће и ове године поводом Светског дана књиге организовати четврти по реду "Књижевни маратон – 24 сата поезије и прозе" испред скулптуре Београдски читач у Чубурском парку на Врачару. Догађај се организује од уторка у 17 часова па непрекидно до среде у 17 часова.

Реч је о јединственом културном програму који (у славу писане речи, књиге и стваралаштва) непрекидно траје у континуитету 24 сата а испред микрофона се смењују прозаисти, поете, афористичари, рецитатори, драмски уметници свих генерација, афирмисани и дебитанти...

Уз реномиране/афирмисане ауторе из Удружења књижевника Србије и бројних других репрезентативних асоцијација писаца/песника из Србије и региона,у програму ће учествовати и сатиричари, затим полазници Трибине Удружења књижевника Србије "Млади долазе", чланови поетског покрета "Антиконформизам", чланови литерарних секција основних и средњих школа (Пета гимназија) као и млади литерарни ствараоци- добитници награда на литерарним конкурсима Дечјег културног центра Београда, а своје литерарно стваралаштво представиће и глумци и музички ствараоци који пишу поезију и прозу.

Стални садржај књижевних маратона Београдски читач је и представљање књижевности света коју изводе и представљају странци који живе у Србији.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 23. апр 2019, 00:13) - anonymous [нерегистровани]

браво за трајање

Одлична манифестација, био сам пре две године и уживо чуо Ршумовића и разне писце. Види се да људи то раде од срца, да организатори збиља хоће да одрже интересовање људи за читање књига а и младе да подрже у писању песама. Буде лепа гужва а гужве су код нас све ређе кад је о чистој култури реч и зато пуно поздрава дамама које истрајно ово организјуу