Отворена изложба "Синестезија" Немање Драгојловића

У Галерији Сингидунум отворена је изложба Немање Драгојловића "Синестезија". Тридесет изложених музичких омота део су вишегодишње сарадње с највећом светском дистрибутерском кућом из Лондона.

Сарадња са "Продјусер Лупсом" почела је пре осам година, када је његов рад на интернету запазио дизајнер из Лондона. Уметник трага за бојом звука, обликом ритма и формом мелодије. Чувајући музички садржај, све уобличава у дизајнерску форму.

"Ја добијем узорак те музике, назив албума и на основу тога, моје је да креирам визуелно решење које ће најбоље описати то што се налази у том албуму", објашњава аутор Немања Драгојловић.

Када стигне музички материјал Драгојловић прво размишља о томе какава је атмосфера, ритам и тек тада музику преводи у у један визуелни језик.

На Филолошко - уметничком факултету у Крагујевцу, Немања Драгојловић на одсеку примањене уметности студенте учи о суштини графичког дизајна.

"Најважније је да спојите естетско и комуникацијско, значи да кроз естетику пласирате и поруку. Да се не задржите само на естетском већ да тај ваш рад има неку суштину неку форму", наглашава Драгојловић.

Мини-уређај за слушање намењен је публици да процени да ли је уметник одговорио радом на задату музику. Изложба "Синестезија" у галерији Сингидунуму отворена је до 22. априла.

број коментара 0 Пошаљи коментар