Завршен Репасаж фест, Олги Одановић уручена награда "Раша Плаовић"

Проглашењем најбоље аматерске позоришне представе са простора некадашње Југославије у Убу је синоћ завршен Репасаж фест. Посвећен је позоришним великанима Раши Плаовићу и Аци Поповићу. Глумици Олги Одановић уручена је награда "Раша Плаовић".

У конкуренцији шест победничких представа из држава некадашње Југославије, "Родољупци" Културног центра из Куле проглашени су најбољим аматерским позоришним остварењем на овогодишњем Репасаж фесту у Убу.

"Постоји један добар, зрео, континуирани рад, могу слободно да кажем професионални приступ запослених и свих оних који играју овако из срца и душе, не за паре, него за публику пре свега", наводи Каменко Бертић, глумац и директор Културног центра Кула.

Нијансе су одлучивале победника, јер су сва позоришта представила највише домете аматерског стваралаштва, оцена је стручног жирија фестивала.

"Имам утисак да су организатори ове године дали све од себе, јер представе које смо погледали су свакако квалитетан репрезент позорижне средине у којима се стварају", истиче Жељко Хубач, председник жирија.

У Убу сматрају да је привилегија имати овакав, престижан фестивал, не само због високих домета позорижног аматеризма.

"Између осталог је битан што слави уме Раше Плаовића и Аце Поповића који су случајно Убљани. Важан је и због тога што окупља најбоља аматерска позоришта са простора бивше Југославије, тако да има међународни карактер", наглашава Радован Пулетић, директор Културног центра Уб.

Драмској уметници Олги Одановић уручена је награда "Раша Плаовић" за најбоље глумачко остварење на свим београдским позоришним сценама у прошлој години.

"Када су ми јавили да сам добила 'Рашу Плаовић' ја сам се расплакала. И било ми је, знате, све емоције су се помешале у мени – и радост и нека туга и одговорност и како ћу даље и да ли сам ја то заслужила", каже Одановићева.

У част победника Репасаж феста глумци београдског Народног позоришта извели су представу "Хор бечких дечака".

број коментара 0 пошаљи коментар