Драмски синдикат: Смена или штрајк 16. новембра

Чланови Драмског синдиката Синглус у допису Министарству културе и информисања траже састанак ради решавања кризе у Народном позоришту, траже и смену управника позоришта Дејана Савића и Управног одбора те куће. У противном, најављују штрајк за 16. новембар.

У допису Министарству представници Синглуса напомињу да комуникација са управником позоришта Дејаном Савићем и члановима Управног одбора није могућа због свих увреда, претњи и застрашивања којима су запослени били изложени од почетка протеста, иницираног лошим планирањем финансија и репретоара у 150. јубиларној сезони.

Из синдиката поручују да знају да би предстојећа реорганизација система Народног позоришта била могућа без великих потреса и резова само уколико би је спроводили професионалци који познају позориште и његове оптималне потребе.

"Тим који можемо да формирамо унутар куће поседује компетентност и стручност, као и искуство рада у специфичном организационом моделу као што је Народно позориште, почетак професионализације начина рада и рационализације организационог модела Народног позоришта може представљати истинско обележавање јубилеја и почетак реформе театра", напомињу у допису.

Смену Дејана Савића, како кажу, траже због немара који је показао према институцији од изузетног националног значаја, због застрашивања и злостављана запослених, због основаних сумњи за несавесно финансијско пословање, због тога што није учинио ништа да побољша основне услове за рад запослених, али и због свега што је рекао у медијима претходних дана, као и због притиска на запослене који су "све перфиднији из дана у дан".

Синдикат тражи и смену Управног одбора, те најављује да ће одлуку о ступању у штрајк оставити на писарницама Народног позоришта, Министарства културе и информисања и Владе Србије.

број коментара 1 пошаљи коментар
(среда, 14. нов 2018, 02:29)
Anci [нерегистровани]

Uz Vas

Bravoooo!!! Uz vas je verna publika !!!