Проглашени победници фестивала "Културица"

Представа Театра Улица "Да ти кажем" о четири пара, чије се судбине преплићу, проглашена је најбољом представом аматерског позоришта на овогодишњем фестивалу "Културица", док је победник у драмској секцији средњих школа представа Шесте београдске гимназије "Драга Јелена Сергејевна". 

Публика је на фестивалу "Културица", који је одржан од 8. и 9. новембра у луткарском позоришту "Пинокио", имала прилику да одгледа шест представа - три представе аматерских позоришта и три представе драмских секција средњих школа. 

Поред награде најбоље представе аматерског позоришта, у руке позоришне трупе "Театар Улица" отишла је и награда за најбољу главну мушку улогу - Новак Пулетић, и за најбољу женску споредну улогу - Јелена Никодиновски.

За најбољу споредну мушку улогу у категорији аматерских позоришта проглашен је Огњен Милошевић из Драмског студија БИС, а главна женска улога припала је Анђели Рајић, такође из Драмског студија БИС. 

У категорији драмских секција средњих школа победила је представа Шесте гимназије "Драга Јелена Сергејевна", рађена по драми Људмиле Разумовске.

Представа прати борбу младих, који се суочавају са преласком у свет одраслих.

Ученицима Шесте гимназије припала је и награда за главну мушку улогу - Богдан Јевтић и споредну мушку и женску улогу - Димитрије Попмихаилов и Лидија Миловац.

Главном женском улогом проглашена је Андријана Ожеговић из Девете београдске гимназије. 

О наградама у категорији драмских секција средњих школа одлучивао је жири који су чинили Нина Граховац, Ивана Дудић, Ана Мандић и Стојан Ђорђевић, док су о наградма у категорији аматерских позоришта одлучивали Ивана Дудић, Ана Мандић и Стојан Ђорђевић.

"Културица" је настао као фестивал драмских секција средњих школа, али су ове године наступала и аматерска позоришта из Београда.

Председник удружења Центар за развој идеја Марко Зиројевић рекао је за Танјуг да је крајњи циљ фестивала да се одржава на нивоу целе земље, или чак и региона, као и да укључи неке друге видове културе.

број коментара 0 пошаљи коментар