Изложба радова полазника радионице "Камен и лом"

У Малој галерији УЛУПУДС-а изложени су радови полазника радионице мозаика "Камен и лом", која се по традицији одржава у време трајања међународне изложбе "Мозаик малог формата". Ова радионица окупља полазнике различитог узраста, образовања и уметничког сензибилитета.

Савладати основе мозаика као важне технике ликовне уметности, надоградити стечено знање личном креативношћу, основни су циљеви радионице "Камен и лом". Полазника је много, а искуства су им различита.

Милана Вујић Саулниер, са још две полазнице, имала је изложбу својих мозаика у Српском културном центру у Атланти.

"Изложба се звала ‘Додир', спој српских уметника и уметника из Џорџије. Волим да радим у природном камену. Ово је врло креативна радионица где могу да изразим своја осећања, мисли и креативност", каже Миломирка Петровић Ђокић, ликовна уметница и једна од полазница радионице.

Милана Вујић Саулниер истиче да је радионица било "неко чудно место".

"Десетак дана, двадесетак жена са чекићима у рукама, непрестано је радило. Толика креативност, много труда и рада, то је фантастично", истиче Милана.

Раширити креативну моћ уметности са онима који уметност воле и изнутра их упознати са проблемом савременог мозаика, мотив је Петра Вујошевића, креатора пројекта "Камен и лом".

"Да људи дођу, да, савладавши неке основне занатске неопходне кораке, већ покушају да ступе у контакт са тим креативним. Да открију шта је заправо креација и како се долази до ње. То је нешто највредније у овој радионици. Нисмо форсирали да буде велики број радова нити да се ради не знам какво ремек дело, него да се покуша тај интимни тренутак на неки начин остварити", објашњава Вујошевић.

Полазници су били одрасли различитих занимања, студенти Шумарског факултета и деца.

број коментара 0 пошаљи коментар