Одабрани српски писци за кабинет председника Египта

Амбасадор Арапске Републике Египат у Србији добио је од министра културе збирку књига одабраних српских аутора за нови Кабинет председника у Каиру, узвративши на то књигама за реномиране библиотеке Србије.

Амбасадор Арапске Републике Египат у Србији Амр ал-Гувејли био је домаћин церемоније одржžане у част Владана Вукосављевића, министра културе и информисања, због захвалности за допринос збирке књига од стране Народна библиотека Србије, Универзитетска библиотека "Светозар Марковић" и Српска академија наука и уметности и које ће бити приказане у српском павиљону Међународне библиотеке Кабинета председника у новој административној престоници Египта.

Српски министар културе, Владан Вукосављевић, изразио је своје задовољство што ће српска култура бити представљена у Међународној библиотеци Кабинета председника, тренутно у изградњи у новој административној престоници Египта, у павиљону посвећеном српској књижžевности и ауторима, саопштило је ресорно министарство.

"Недавно смо били сведоци упечатљивог оžживљавања културних активности које су још више зближžиле српски и египатски народ", позивајући се на своје присуство као почасни гост на прослави Египатског месеца културе у јулу ове године.

Са друге стране, амбасадор Амр ал-Гувејли је изјавио да му је част што је присутнима представио књигу, чији је уредник, "Србија кроз очи Египта", која обухвата мемоаре претходних египатских амбасадора у Београду, као и мишљења и виђења истакнутих особа из области културе.

Представио је 150 одабраних египатских дела које је Генерални завод за књиге у Египту, који ове године први пут учествује на Међународном београдском сајму књига, поклонио Народној библиотеци Србије, Универзитетској библиотеци "Светозар Марковић" и САНУ-у.

број коментара 0 пошаљи коментар