Ашхен Атаљанц добитница награде за животно дело УБУС-а

Награда за животно дело Удружења балетских уметника Србије припала је примабалерини са богатим интернационалним искуством Ашхен Атаљанц, саопштили су из УБУС-а.

"Ашхен Атаљанц је обележила нашу сцену својеврсном посебном енергијом, техничком беспрекорношћу, браворузним извођењима, шармом и оним што се у стручним круговима назива прелажењем рампе", наводи се у саопштењу УБУС-а.

Сваки њен покрет, осмех и уздах, публика је без даха пратила и разумевала, истиче Удружење.

Добитник награде Димитрије Парлић за најбољу кореографију у сезони 2017/18 је Исидора Станишић за представу "Простор за револуцију" у продукцији Битеф денс компаније.

Чланови жирија, који су одлучивали о додели награде Димитрије Парлић у овој сезони, Сања Крсмановић-Тасић, Даница Араповић, Сања Нинковић, Ана Игњатовић-Загорац и Дејан Коларов, истичу у свом образложењу да ''оно што даје посебан квалитет представе јесте хумор који је редак у плесним представама, а којим ова представа обилује".

"Представа је комплетна у свим својим сегементима, у кореографском, уметничком, и драматуршком смислу, она комуницира са публиком а опет је стално изненађује маштовитим и оригиналним решењима кореографкиње и њеног уметничког тима'', напомиње се у саопштењу.

Удружење балетских уметника Србије додељује награде за интерпретацију и кореографију бијенално.

Награда Наташа Бошковић за најбољу интерпретацију класичног или неокласичног стила, као и награда Смиљана Мандукић за најбољу интерпретацију у области савремене уметничке игре, биће додељене следеће године.

Годишње награде УБУС-а се додељују уз подршку Министарства културе и информисања РС.

број коментара 0 Пошаљи коментар