"Велики одмор" за 69. рођендан позоришта "Душко Радовић"

Представом за младе "Велики одмор" Данице Николић, Мало позориште “Душко Радовић” обележило је 69 година постојања. Настало као позориште лутака Народне Републике Србије, прву премијеру "Пепељуга", имало је 23. октобра 1949. године у хотелу "Палас". На Ташмајдану је од 1968.

Шездесетдевети рођендан обележио је "Велики одмор", провокативна, друштвено ангажована представа за младе која буди свест о заједништву, пријатељству и начину како победити све нивое игре која се зове живот.

"Шест ликова у представи се негде враћају у своје детињство. Неки од њих са друге стране покушавају да се идентификују са овим добом у коме ми сада живимо и ми подижемо децу. Покушавају некако да у свом стресу који их окружује, породичном, пословном, нађу неки вентил", каже редитељка Оља Ђорђевић.

Глумац Богдан Богдановић истиче да је Саша млади отац који јако воли своју децу и труди се да у ствари проведе што више времена са њима.

"Живимо у свету у коме живимо и ту нам је некако потребно да избацимо стрес. Шест пријатеља имају занимљиву стратегију за то", објашњава Богдановић.

У четири претходне године ансамбл позоришта Душко Радовић имао је 22. премијере. Од 68. до 69. рођендана такође се вредно радило.

Директор позоришта Алек Родић наглашава да је било шест успешних премијера.

"Са нама су радила редитељска имена као што су, Ана Томовић, Никита Миливојевић, Снежана Тришић, Саша Габрић. Имали смо заиста шест добрих премијера. Имали смо и јако велику посећеност, што је врло битно да у овим данима вратимо публику и ми смо то у Радовићу успели", наводи Родић.

По традицији највреднијима и најкреативнијима су уручене годишње награде.

 

Остали аутори: Драгана Ракочевић
број коментара 0 Пошаљи коментар