Додељене награде на фестивалу Дани Зорана Радмиловића

Награду "Зоран Радмиловић" на истоименом 27. позоришном фестивалу у Зајечару добио је Борко Перић, глумац сатиричног казалишта “Керемпух“ из Загреба за улогу Вјекослава Краља у представи "Устав Републике Хрватске".

Борко Перић истиче да је срећан и радостан што су одиграли представу на фестивалу и да је она добро прихваћена.

"Наравно да је то посебан онда осећај када се вратите на фестивал још и по награду, иако је већ сама изведба са предивном публиком овде у Зајечару била награда сама по себи", нагласио је Перић.

Стручни жири, којим је председавао Небојша Брадић позоришни редитељ, доделио је и награду "Крстомир Миловановић" за најбољи визуелни идентитет представе, а она је припала Народном позоришту Републике Српске из Бањалуке за комад "Наши дани".

Према гласовима публике, свеукупно најбоља представа на Зорановим данима је "Балкански шпијун" Народног позоришта из Београда.

Жири фестивала малих комада, којим је председавао глумац Иван Бекјарев, а који је од ове година новина на глумачком фестивалу у Зајечару, доделио је награду за најбољег глумца Небојши Дугалићу за монодраму "Исповест Димитрија Карамазова".

Специјалне награде добили су глумац Владимир Цвејић и казалиште "Морузгва" из Загреба.

број коментара 0 Пошаљи коментар