Хубач: Оставку сам у писаном облику нудио само једном

Оставку сам у протекле четири године у писаном облику нудио само једном, у априлу прошле године јер је то од мене тражио управник Дејан Савић да би дозволио отказивање представе "Велика драма" и заказивање пробе "Ричарда Трећег" која нам је била неопходна да би успешно извели премијеру, пише у отвореном писму медијима Жељко Хубач, поводом писменог обраћања управника Дејана Савића ансамблу Драме.

На почетку Хубачевог дописа пише да је Дејан Савић изео неистине у у вези са његовим радом као в.д. директора Драме Народног позоришта у Београду.

Осим дела о оставци, Хубач наводи још четири ставке у којима, према његовим речима, Дејан Савић обмањује ансамбл Драме Народног позоришта у Београду.

"Дејан Савић ме је поставио на вршиоца дужности директора Драме тако што ми је у августу 2014. године пустио обавештење да ме преместа са места драматурга на место в.д. директора Драме, ау том докумету сам упозорен да је правна последица одбијања, по Закону о раду, члан 172. став 4, прекид радног односа", навео је Хубач.

Хубач наводи да Савић у писму тврди да се договорио са њим о профилу репертоара.

"Никада са господином Савићем на тему развоја репертоара, иако сам у више наврата иницирао тај разговор. Савић је усмено од мене, августа 2014. године тражио да му доставим оквирни репертоарски план за три године унапред, који је он као свој представио Управном одбору када је први пут конкурисао за место управника, о чему постоји преписка коју смо том приликом водили", истиче Хубач.

Никада са господином Савићем, каже Хубач, нисам причао о повратку на место драматурга, ни о могућим наследницима.

"Апсолутна је неистина да сам на 17. седници Управног одбора 13. марта 2017. године дао информацију која је наведена у Савићевом писму. О томе шта сам изнео на тој седници и због чега сам то износио, постоје документа у архиви Позоришта, што је могуће проверити. Као што је могуће проверити да поменутог 13. марта 2017. године никако нисам могао да започнем анализу реченицом "У последњих 14. подела" јер сам до тог тренутка као в.д. директора Драме иза себе имао 12 премијера", навео је Хубач.

На крају обраћања јавности Хубач је напоменуо да Савић писмом ансамблу жели да скрене пажњу са основног питања: "Зашто Драма Народног позоришта у јубиларној 150 сезони неће имати премијеру скоро седам месеци".

број коментара 0 Пошаљи коментар