Најлепше оперске арије на Савској променади

Оперски гала концерт "Опера на води" отворио је јубиларну 150. сезону Народног позоришта, а неколико хиљада људи окупило се на Савској променади у Београду како би слушало најлепше оперске арије.

Иако је све мирисало на кишу и невреме, пола сата пре почетка овог прворазредног културног догађаја, ветар се умирио, облаци размакли и Београђани су имали прилику да уживају у најлепшим деловима опера које су на репертоару нашег најзначајнијег националног таетра.

Oркестар Народног позоришта концерт је започео чувеном темом "Грлица" из балета Стевана Христића "Охридска легенда".

Након тога пред Београђанима смењивали су се прваци и првакиње београдске опере који су на отвореном простору певали препознатљиве делове опера које су прославиле Вердија, Пучинија, Чајковског, Бизеа...

Публика је у интерпретацији Владимира Андрића, Снежане Секулић Савичић, Јасмине Тримбеташ Петровић, Јадранке Јовановић, Душана Плазинића и других уметника препознавала арије из "Кармен", "Вертера", "Фигарове женидбе", "Тоске", "Риголета"...

Специјални гост вечерашњег концерта био је наш славни виолиниста Јован Колунџија.

У публици су биле и по три генерације једне породице, а многи малишани први пут су се сусрели са опером.

Народно позориште организовало је концерт да би позориште приближило што широј публици, али и да би се на тај величанствен начин обележио почетак нове сезоне.

Због радова на згради Народног позоришта, али и унутар њега, сезона ће почети крајем октобра. До тада ансамбли ће гостовати по Србији.

Цене карата биће смањене како би што више људи могло да приушти долазк на представе.

број коментара 0 пошаљи коментар