Оперски гала концерт на Савској променади

У част 150 година рада, Народно позориште ће вечерас на Савској променади, извести оперски гала концерт. То је први пут да музичари те куће наступају на отврореном, а публику не зову код себе већ су јој пошли у сусрет. Концерт почиње у 19.30.

Звуку не би требало да смета ни то што је бина између две зграде, ни што ће дувати ветар и можда правити таласе на реци, нити повремена тутњава трамваја са моста. Прваци, хор и оркестар, уз диригента и управника Народног позоришта извешће најлепше оперске арије, дуете, увертире, хорове.

"Управо из Балканског шпијуна има она дивна реценица - кад каже Чворовић - они се деру у опери. Није то то. То су популарне арије, то су популарне ствари. То су велике звезде које ће се појавити сада на сцени. И ако ми од овог света који очекујемо да дође овде, једно 10 посто привучемо у позориште, ми смо урадили велику ствар", каже Дејан Савић, управник Народног позоришта и диригент.

Због радова на згради Народног позоришта и у њој, сезона ће почети крајем октобра. До тада ће ансамбли гостовати по Србији.

Јадранка Јовановић, првакиња Опере каже да је важно да се одржавају концерти који праве контакт између публике и уметника.

"Ево мале дигресије. Највећи комплимент је био од једног господина који је био први пут и силом прилика присуствовао мом наступу и рекао - мислио сам издржаћу 45 минута, а онда сам схватио, па та опера је фантастична ствар", испричала је Јовановићева.

Народно позориште, у својој 150. сезони, бавиће се више делима домаћих аутора, и у Опери, и у Драми и у Балету. Њихов излазак пред публику на отвореном, од вечерас би требало да постане пракса.

број коментара 0 пошаљи коментар