"Љубав Дијега Ривере и Фриде Кало" у Скупштини Србије

Изложба "Дијего и Фрида, осмех на пола пута" коју чини 96 црно-белих фотографија о животу мексичких сликара Дијега Ривере и Фриде Кало, отворена је у Народној Скупштини Србије.

Поставка изложбе "Дијего и Фрида, осмех на пола пута" састављена je од ауторских фотографија славних фотографа, као што су Мануел Алварес Браво, Едвард Вестон и Николас Мураи.

На њима су представљене различите етапе љубавне везе и друштвеног живота, све до саме смрти Дијегa Ривере и Фриде Кало.

Амбасадор Мексика у Београду Марко Антонио Гарсија Бланко је на отварању излобе подсетио да је Дијего Ривера био један од најистакнутијих представника мексичког мурализма, док се Фрида Кало истакла као творац аутобиографских слика под утицајем мексичке народне уметности домородачког порекла.

"Изложба показује диван универзум који су обоје делили, што их чини једним од најконтроверзнијих парова у историји уметности Мексика", истиче Гарсија Бланко. 

Амбасадор Мексика је том приликом рекао да се изложбом прославља 72 године добрих и срдачних дипломатских односа Мексика и Србије. 

На отварању изложбе били су председница Народне Скупштине Маја Гојковић и министар културе и информисања Владан Вукосављевић.

Изложба "Дијего и Фрида, осмех на пола пута" биће отворена до 14. септембра у Народној скупштини Србије.

број коментара 0 Пошаљи коментар