"Прекасно" – први роман Бранке Криловић

Бранка Криловић, дугогодишњи уредник у Радио-телевизији Србије и позоришни критичар, после две збирке прича написала је роман "Прекасно".

Проћи кроз своје тело, заронити у радост и бол, рашчланити најпре сопствено да би се ишчитавало друго туђе биће. Зашто "Прекасно", најчешће је питају. Део одговора крије мото њене претходне књиге – "Ако некога не учиниш срећним заувек си закаснио".

"Јунак овог романа стиже у последњи час, покушава да пронађе један напуштени давни трептај, међутим, време је истекло за њега и њу, преостало је толико времена да размене личне драме и да на брзину прелистају године које нису проживели заједно", наводи Бранка Криловић.

Истрајавање у емоцијама, стрпљење и трпљење прерастају у надмоћ у немоћи.

"Бранкини јунаци од суморне свакодневице беже у велика књижевна дела, на позоришну сцену, или у завичај, у младе детиње дане, јер тамо станује лепота. Наша ауторка зна да је дивно веровати како ће лепота спасити свет, а читаоци ће пресудити да ли и сама у то верује", каже Сања Милић, књижевни критичар и уредница у Радио Београду.

Верује у поезију, театар, новинарство.

"Више од тридесет година сам у Дневнику вежбала сажетост. Заправо, свој рад у Телевизији доживела сам као својеврсну књижевну праксу. Често сам више мислила о лепоти речи, него о слици и о чињеницама. Нису ме спречавали и ја им се захваљујем", истиче Бранка Криловић.

Што су књижевна дела описивала у томовима код ње је стало на око сто тридесет страна. Лепота згуснутости и загрљаја – аутентичан дар за 21. век.

број коментара 0 пошаљи коментар