Београдска филхармонија на Ушћу – спектакл под отвореним небом

Други пут заредом Београдска филхармонија одржала је спектакуларан концерт на отвореном на простору између Палате "Србија" и Ушћа.

Филхармонија ће бити ваш спејс-шатл, који ће вас повести у свемир, рекао је диригент Београдске филхармоније Габријел Фелц, пре него што је почео извођење на музичком "Пикнику под звездама".

Више од 30.000 људи присуствовало је извођењу аудио-визуелног спектакла "ХД Одисеја".

У скоро сат и 40 минута филхармоничари су свирали композицију Џона Адамса "Кратка вожња у брзој машини" у сегменту "Земља".

Сегмент "Земља" чинила је Штраусова епска поема "Тако је говорио Заратустра", а уз снимке НАСА из космоса, који су емитовани на великом видео биму, публика је слушила славну Дворжакову "Симфонију из новог света".

Продуцент визуелног дела концерта био је Американац Данкан Коп, који је специјално монтирао снимке Земље и космоса, и прилагодио их музичкој подлози.

Филхармоничаре је овацијама испратила публика, у којој су били и премијерка Србије Ана Брнабић, амбасадори САД и Немачке, Кајл Скот и Аксел Дитман, градоначелник Београда Зоран Радојичић и други.

Филхармонија ће бити ваш спејс-шатл, који ће вас повести у свемир, рекао је на почетку публици диригент Београдске филхармоније Габријел Фелц, који је на крају концерта заказао сусрет и за следећу годину.

број коментара 2 пошаљи коментар
(понедељак, 25. јун 2018, 06:46)
anonymous [нерегистровани]

Blago...

... nama. Prekjuče Rusi, juče Amerikanci poklonite lepe koncerte...

(недеља, 24. јун 2018, 21:53)
anonymous [нерегистровани]

Šta god vi pričali, bez SAD se ne može!

Svi beže na Zapad, niko u Rusiju!