Вукосављевић са амбасадором Италије

Министар културе и информисања Владан Вукосављевић и новоименовани амбасадор Италије у Србији Карло Ло Кашо оценили су на састанку да је сарадња у области културе између две земље одлична, али да има простора за њено даље унапређење.

Саговорници су изразили задовољство због успешног гостовања изложбе Народног музеја у Београду "Благо и цареви - раскош римске Србије" у Аквилеји и закључили да ће отварање Народног музеја допринети развоју институционалне сарадње односно повезивању ове установе и са другим музејима у Италији.

Као добар пример повезивања институција и размене добрих пракси пре свега у конзервацији културних добара, што представља и један од приоритета сарадње у области културе, навели су и сарадњу Галерије Матице српске и Института за конзервацију и рестаурацију из Фиренце.

Постављање лектора српског језика на чувеном Универзитету Ла Сапиенца у Риму је изузетно важно за ширење српске културе, како каже Вукосављевић, а у плану је отварање кулурног центра у Трсту, наводи се у саопштењу Министарства културе.

Вукосављевић је рекао да ће као резултат његове прошлогодишње посете Напуљу у јулу бити организовани "Дани српске културе у Напуљу", док је амбасадор Ло Кашо најавио на пролеће гостовање изложбе "Римски барок" поводом 140 година успостављања дипломатских односа и 10 година од потписивања стратешког паратнерства између две земље.

број коментара 0 пошаљи коментар