Вечерас премијера представе "Бонтон"

У Малом позоришту "Душко Радовић" у Београду вечерас ће премијерно бити изведена представа "Бонтон", по мотивима књиге Јасминке Петровић, у режији Исидоре Гонцић. Идеја је да се школарцима укаже на лепо понашање али и толеранцију.

Госпођа Финић, господин Простић и троје тинејџера, кроз позоришну авантуру покушаће да објасне шта су добри манири, шта је Бонтон.

Књига осведочене познаватељке младих душа, списатељице Јасминке Петровић, добила је своју позоришну форму и то захваљујући драматургу Мили Машовић Николић и младој редитељки Исидори Гонцић.

"Поента ‘Бонтона‘ је као два бодљикава прасета, они воле да живе заједно, да су заједно, али те бодље су правила понашања, дати простор некоме да дише и не малтретирати људе", каже редитељска Исидора Гонцић.

Гласна музика, узнемиравање комшија, снимање мобилним телефоном, шта је у реду, а шта није?

"Моји најбољи су другари Цака и Рака и они заједно уче кроз разне ситуације, шта је лепо понашање, да не угрожавамо друге, да будемо што толерантнији и да имамо поштовање за друге, па ће они имати за нас", истиче глумица Ивана Аџић.

"Променили су се можда клинци у том технолошком смислу, сада имају друге апарате и уређаје којима посвећују, можда, превелики део у току дана. Ми се трудимо да их вратимо на овај колосек. Мислим да успевамо. Наше представе се играју 30, 40, 50 пута", напомиње Алек Родић, директор Малог позоришта "Душко Радовић".

"Бонтон" у Радовићу за децу старију од 11 година. А и одрасли би могли да обнове знање.

број коментара 0 пошаљи коментар