"Бити други" – изложба поводом 60. година Радио Београда 2

Други програм Радио Београда обележава 60 година рада изложбом под називом "Бити други" која почиње сутра, у петак, и трајаће до 7. октобра.

Радио Београд 2, програм културе и уметности, бележи ове године шест деценија постојања. Од 1958. године наслови најчувенијих емисија и гласови најбољих новинара тог радија Београда стоје као знакови поред пута у колективном памћењу нашег народа и поуздани оријентири у историји српске радиофоније.

То је програм са кога су, од његовог оснивања до данас, долазиле емисије које се памте и новинари који се не заборављају, наводи се у саопштењу Радио Београда.

"Састанак у девет и пет", "Студио 6 вам пружа шансу", "Пријатељ звезда", "Минимакс", "Аутобус у пола шест", "Зелени мегахерц", "С песником у подне", "Гост Другог програма", "Путоказ", "Нико као ја", представљају неодвојиви део колективног сећања и симболе нашег одрастања и сазревања. 

Имена људи који су радили на овом програму нису само имена новинара – то су симболи по којима можете дешифровати читаву једну епоху.

Без Николе Караклајића, Милована Илића, Момчила Баљка, Станка Терзића, Данила Николића, Дејана Пенчића Пољанског, Владимира Буњца, Братислава Љубишића, Петра Пајића, Драгомира Брајковића, Јована Арежине, Владимира Јевтовића, Милана Кнежевића, Тихомира Петровића, није могуће замислити не само историју новинарства Радио Београда него и било коју другу историју тога века у коме је радио био медиј који је у исто време информисао, забављао и образовао.

Та имена су оно што обавезује и што и данас прави разлику између Радио Београда и других медијских кућа, наводи се у саопштењу тог радија.

Радио Београд 2 је данас једини програм у целини посвећен култури и уметности на широком медијском простору од Будимпеште до Атине и од Рима до Букурешта.

То је програм на коме можете чути оно чега најчешће нема на другим радио програмима: озбиљан, садржајан разговор, квалитетну музику, драмски, документарни, образовни програм.

У оквиру изложбе "Бити други", која ће бити у програму овогодишње "Ноћи музеја" у Београду, кроз наслове најчувенијих емисија, ликове наших новинара, програмске акције, Драмски програм, награде, издања, Дечју драмску групу и развој технологије уз помоћ које смо радили током протеклих шест деценија, можете видети како је растао и шта је данас Радио Београд 2. 

Изложба ће бити отворена од 18. маја до 7. октобра 2018. године.

број коментара 0 пошаљи коментар