Вукосављевић са министром културе Ирана о сарадњи две земље

Министром културе Владан Вукосављевић разговарао је у Техерану са министром културе Ирана Сеједом Абасом Салехијем о даљој сарадњи Србије и Ирана у области културе.

"Имао сам врло садржајан разговор са српским министром културе Владаном Вукосављевићем у којем смо назначили идеје за даљу сарадњу Србије и Ирана у области културе", рекао је Танјугу Сејед Абас Салехи.

Салехи је назначио област превођења књижевних дела као веома важан сегмент даљег развијања сарадње у области културе.

"Радујем се што ће дела иранских писаца битин преведена на српски и обрнуто. Разговарали смо и постављању изложбе техеранског Музеја тепиха У Београду на шта сам веома поносан. Наравно ту је сарадња националних библиотека Србије и Ирана и значајнија сарадња у области кинематографије" рекао је Салехи.

Србија је почасни гост на Сајму књига у Техерану.

На сутрашњем отварању најзначајније манифестације из области културе у Ирану говориће и министар културе Владан Вукосављевић.

У оквуру Сајма књига у Техерану биће представјен Штанд Србије чија је организација и реализација поверена Удружењу за креативну индустрију Привредне коморе Србије, док је програмски организатор Универзитетска библиотека "Светозар Марковић.

број коментара 0 Пошаљи коментар